20 Temmuz 2023, Perşembe - 19:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Adıyla uyumlu taraftar grubu: Gecekondu

Tarih: 13 Eylül 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.623

Ankaragücü’nün ünlü taraftar grubu Gecekondu, adı ve karakteristik özellikleri bakımından Türkiye’deki taraftar grupları içinde ayrı bir yer ediniyor.

Adıyla uyumlu taraftar grubu: Gecekondu

Türkiye’nin en fanatik grupları arasında yer alan Gecekondu, ismini maçları Gençlik Parkı yönündeki kale arkası tribünde izleyen ve gecekonduda yaşayan taraftarlarından alıyor. Gecekondu grubu takımları son sırada dahi olsa her maç tribündeki yerlerini alarak gerçek bir taraftarlık örneği sunuyor.

Ankaragücü’nün önde gelen amigolarından Ali İmdat, Gecekondu grubunun takımına bağlılığını “Kelimelere sığmayan bir şey, bazen ailemize göstermediğimiz ilgiyi Ankaragücü’ne gösteriyoruz” sözleriyle ifade ediyor. Taraftarlığın manevi değerlere sahip çıkılması gibi takıma sahip çıkılması olduğunu anlatan İmdat, “Taraftar her maça gelir. Biz üçüncü lige düşsek bile stada gelir. Takımımızı destekleriz. Seyirci ise farklıdır, seyirci iyi oyun ister kaliteli oyuncu ister” değerlendirmesinde bulundu.

Taraftarı tüm spor karşılaşmalarına giden, artık kendisinde grup kimliği oluşmuş, takımını her yerde destekleyen kişi olarak tanımlayan İmdat, tribünler zengin ve fakirin hep birlikte takımlarını desteklediklerine dikkati çekerek tribünlerin insanlar arasında kaynaştırıcı etkisi olduğunu belirtti.

“Her Ankaralı Ankaragücü’nü desteklemeli”

Kendilerini Ankaragücü’ne bağlayan en önemli etkenin takımın Ankara’nın en eski kulübü olması olduğunu belirten Ankaragücü taraftarı Caner Sarıkaya ise “Biz Ankaralıyız ve Ankara’nın ekmeğini yiyoruz, başka bir takımı desteklemek Ankara’ya ihanet olur. Ankaragücü bizim takımımız ve her Ankaralı da Ankaragücü’nü desteklemelidir” şeklinde konuştu.

Gecekondu’nun, Ankara’nın bir diğer takımı olan Gençlerbirliği’ne ve taraftarlarına bakışının gayet ılımlı olduğunu ifade eden Sarıkaya, “Gençlerbirliği ile Trabzonspor Türkiye kupası finalinde karşılaştılar, biz Ankaragüçlüler olarak İstanbul Olimpiyat Stadı’ndaki finalde Gençlerbirliği’ni desteklemeye gittik. Eğer bizim de öyle bir durumumuz olsa onlar da bizi destekler” ifadelerini kullandı.

“Ankaragücü’nün her şeyi Gecekondu”

Sarıkaya, Ankaragücü maçlarında isimleriyle anılan kale arkası tribününde takımlarını desteklediklerini belirterek şunları söyledi: “Ankara’da yıllardır yaşayanlar ve Ankara’nın yerlileri Ankaragücü dışında takım tutmazlar. Gecekondu grubunu da onlar oluştururlar. Zaten grubun adından da anlaşılacağı gibi bu taraftar grubunun üyeleri, Ankara’nın gecekondularında otururlar. Ankaragücü için gitmeyeceğimiz deplasman yoktur, biz takımımızı her yerde destekleriz, bu bizim görevimiz. Bu takım Türkiye’nin en büyük taraftarına sahip, ama yöneticilerimiz gereken transferleri yapmıyor, biz yüzüncü yılımızda şampiyonluk hedefliyorduk, ancak olmadı, biz taraftar olarak görevimizi yerine getirdik, yöneticilerimiz ve oyuncularımız üstüne düşeni yapamadılar.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1702
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Adıyla uyumlu taraftar grubu: Gecekondu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat