18 Temmuz 2024, Perşembe - 18:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Hızlı trende 8 yıllık rötar

Tarih: 18 Temmuz 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1

Temeli 2012 yılında atılan Bursa-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin 2016 yılında tamamlanacağı söylenmişti. Bakanlık geçen yıl projenin 2026’da biteceğini duyurdu ama bu tarihe yetişmesi de zor görünüyor.

Temeli 2012 yılında atılan Bursa-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin 2016 yılında tamamlanacağı ilan edildiği halde inşaat çalışmaları sürüyor. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun geçen yıl verdiği soru önergesine verilen yanıtta 2026 yılında tamamlanacağı belirtilmişti. Altaca Kayışoğlu, geçen haftalarda konuyla ilgili bir soru önergesi daha verdi.

Temeli 2012’de atılan ve 2016’da bitmesi planlanan Bursa-Ankara Yüksek Hızlı Tren Projesi halen tamamlanmadı. Bu gecikme ilk kez 2018 yılında CHP’nin verdiği soru önergesiyle gündeme geldi. Bakanlık projenin 2020 yılının son çeyreğinde biteceğini ve 2021 yılında faaliyete geçeceğini belirtti fakat proje bu tarihe de yetişmedi. Geçtiğimiz yıl CHP Bursa Vekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun verdiği soru önergesine tren hattının 2026 yılında, Bandırma bağlantısının da 2028 yılında tamamlanacağı yanıtı verildi. CHP’li Kayışoğlu, konuya ilişkin verdiği üçüncü önergede şu soruları sordu:

  1. Yüksek Hızlı Tren Projesi cevap verilen tarihte tamamlanacak mı?
  2. Projenin tamamlanma oranı yüzde kaçtır?
  3. Projenin tamamlanması için bugüne kadar yapılan harcamalar ve projenin toplam maliyeti ne kadardır?
  4. Projenin gecikmesinden dolayı ortaya çıkan ek maliyet ne kadardır?

Yapılması planlanan proje kırmızı renkle gösteriliyor.

Yedi Bakan değişti

Bursa ile Ankara’yı birbirine bağlayacak olan ve “Başkentler Birleşiyor” ifadesiyle tanıtılan Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi’nin temel atma törenine dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım katılmıştı. Bakanlığın adı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak 2018 yılında değiştirildi. Aradan geçen 12 yılda yedi Bakan değişikliği yaşandı. Proje ise hala tamamlanamadı.

Projenin temel atma töreni / 23.12.2012

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38496
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Hızlı trende 8 yıllık rötar

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Geleneksel “Meslekte 50 Yıl Onur Günü” yarın

İletişim alanında emek veren ve meslekte yarım yüzyılı geride bırakan ustalara “Meslekte 50 Yıl Onur Günü Ödülleri” verilecek.

Kapat