2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF turnuvaya yarı finalde veda etti

Tarih: 09 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 169

Futbol turnuvasında son dörde kalan İLEF, normal süresi 1-1 biten Hukuk Fakültesi maçında, penaltı atışlarıyla 4-2 mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

Ankara Üniversitesi 39. Spor Oyunları kapsamında düzenlenen fakülteler ve meslek yüksekokulları futbol turnuvasında son haftaya giriliyor. Bugün oynanan yarı final mücadelesinde İLEF, Hukuk Fakültesi’yle karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten karşılaşmanın penaltılarında, gülen taraf Hukuk Fakültesi oldu. Penaltılarda İLEF’i 4-2 mağlup eden Hukuk Fakültesi, bir üst tura çıkarken, İLEF turnuvayı dördüncü sırada tamamladı.

Fotoğraflar: Oğuzhan Çalışkan

Fotoğraflar: Oğuzhan Çalışkan

Bugün 19 Mayıs Stadyumu Dış Sahalar’da 10.00’da oynanan mücadeleye İLEF, kalede Mert, dörtlü savunmada Kemal, Meriç, Yusuf, Yiğit, orta sahada Barış, Seyfettin, Ümit, Özgür, forvet hattında ise Burak Çam ve Fatih ilk 11’yle sahaya çıktı.

Mücadeleye başlayan taraf Hukuk Fakültesi oldu. İkili mücadeleler ve orta alan mücadelesinde geçen ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

Mücadelede ilk gol İLEF’ten

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan İLEF aradığı golü 38. dakikada Burak Çam’ın ayağından buldu. Savunmadan Yiğit’in attığı pasla hareketlenen Fatih, sol kanattan ceza sahası içine kadar sokuldu. Rakiplerinden bir bir sıyrılan Fatih, kaleciyi de çalımladı ve boşta olan arkadaşı Burak’ı gördü. Kalecinin üzerinden yaptığı aşırtma vuruşla topu ağlara gönderen Burak, takımını 1-0 öne geçirdi. Mücadelenin 54. dakikasında Ümit yerini Barış Şeref’e  bıraktı.İLEF-Hukuk ıc1

Son dakikada golüyle karşılaşma penaltılara gitti

Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran Hukuk Fakültesi, oyunu İLEF’in yarı sahasına yıktı. Maçın başından beri üst üste yaptığı kurtarışlarla kalesinde devleşen Mert, son dakikaya kadar takımını ayakta tutmayı başardı. Girdiği net pozisyonlarda İLEF’in savunmasına ve kalecisine takılan Hukuk Fakültesi, dakika dakika baskıyı artırdı. Hukuk Fakültesi aradığı golü bitime 1 dakika kala Murat’ın kafasından buldu. Kullanılan serbest vuruşta topa iyi yükselen Hukuk Fakültesi hücum oyuncusu, yaptığı kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu ve maçı 1-1’e getirdi. Karşılaşmada başka gol olmayınca kural gereği seri penaltı atışlarına geçildi.İLEF-Hukuk ıc4

Penaltı atışları sonucunda İLEF, Hukuk Fakültesi’ne 4-2 yenildi ve turnuvaya yarı finalde veda etti. İLEF, geçen yılda yarı finalde Hukuk Fakültesi’yle karşılaşmış, maçtan 3-0 mağlup ayrılarak turnuvadan elenmişti.

Hukuk Fakültesi, 12 Mayıs Perşembe günü 10.00’da Siyasal Bilgiler Fakültesi ile karşılaşacak. Bu maçın galibi, finalde Fen Fakültesi’nin rakibi olacak. Final mücadelesi ise 16 Mayıs Pazartesi günü 10.00’da 19 Mayıs Dış Sahalar’da oynanacak.

İLEF, normal sürede yenilgi yüzü görmedi

Ankara Üniversitesi’ne bağlı 20 fakülte ve meslek yüksekokulunun mücadele ettiği turnuvada İLEF, 6 karşılaşmaya çıktı. 6 Maçta yenilgi yüzü görmeyen İLEF, Fen ve Hukuk Fakültesi’yle normal süresinde berabere kaldı ve penaltı atışları sonucunda mağlup oldu. İLEF, turnuvada penaltılar dahil 22 gol atma başarısı gösterirken kalesinde 15 gol gördü.

İLEF Futbol Takımı

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11287
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF turnuvaya yarı finalde veda etti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat