SBF’de “Körlük Gözde Kalsın” etkinliği yapıldı
SBF’de verilen Örgüt Kuramı dersi kapsamında, ders öğrencileri Aziz Köklü Konferans Salonunda “Körlük Gözde Kalsın” etkinliği düzenledi. Etkinliğe farklı kurumlardan birçok katılım oldu.
SBF Aziz Köklü konferans salonunda öğrenciler tarafından sosyal sorumluluğu arttırmak amacıyla “Körlük Gözde Kalsın” paneli yapıldı. Dün 10.30’da başlayan, Altı Nokta Körler Derneği, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu, Sivil Memurlar Sendikası, Körler Federasyonu gibi birçok kurumun katıldığı etkinlikte SBF Dekan Vekili Kadri Gürdal konuşma yaptı. Sosyal sorumluluk bilincine dair devamlı sorumlu davranan bir okul olduklarına vurgu yapan Gürdal, böyle etkinliklere destek verdiklerini belirtti.
“Körler hangi işleri yapabilirler değil hangi işleri yapamazlar sorusunu tartışmalıyız”
Panele katılan Altı Nokta Körler Derneği Ankara Şubesi Başkanı Av. Hasan Tatar, körlerin sadece gözlerinin görmediğini onun dışında yürekleri dâhil her şeylerinin tam olduğunu belirtti. Tatar, “Körler hangi işleri yapabilirler değil hangi işleri yapamazlar sorusunu tartışmalıyız” dedi.
Tatar’dan sonra Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı adına söz alan Necdet Kardelen Türkiye’nin görme engelli spor dallarında önemli başarılar elde ettiğini söyleyerek bunun federasyon dönemindeki çalışmalar ile ilgili olduğunu belirtti.
Sarı “Farklılıklarımızın Farkında mıyız?”
Kardelen’in ardından kürsüye gelen Sivil Memurlar Sendikası Üyesi Ayşe Sarı “Farklılıklarımızın Farkında mıyız?” isimli bir sunum yaptı. Sarı, sunumu sırasında doğru bilinen birçok yanlışa değinerek sakat, özürlü, çürük gibi kelimelerin kullanımının kanun ile yasaklandığını belirtti. Engellilerin yaşadıkları zorluklara dikkat çeken Sarı, engelli bireyleri korkutmak için kullanmanın yanlış olduğunun altını çizdi. Engelliliğin işlenen bir suçun cezası olmadığına değinen Sarı yaygın olarak dolaşımda olan “Hepimiz engelli adayıyız” sözüne tepkisini dile getirdi.
Son konuşma için ise Körler Federasyonu Başkanı Av. Turhan İçli söz aldı. İçli körlerin kullandığı alfabeye ve terminolojiye yönelik bir takım bilgiler sundu. Körlük gözde kalsın isminin çok güzel bir kullanım olduğunu dikkat çeken İçli, farkındalık temennisiyle sözlerini bitirdi.
Etkinlikte sunucular Mevlana’ya ait sözler ve görme engelli bir kız çocuğunun yazdığı “Görüyorum” isimli nesri paylaştı.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/11452
Yol: Ana sayfa » Yazılar » SBF’de “Körlük Gözde Kalsın” etkinliği yapıldı
Bir cevap yazın