2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:20

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Prof. Dr. Muammer Aksoy Parkı açıldı

Tarih: 24 Ekim 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 163

Çankaya Belediyesi, hukuk, bilim insanı, siyasetçi ve bir dönem BYYO’da hocalık yapmış Prof. Dr. Muammer Aksoy’un adını verdiği parkı açtı.

Ankara’daki evinin önünde 31 Ocak 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden İLEF hocalarından Prof. Dr. Muammer Aksoy adına, Çankaya Belediyesi, Dikmen Malazgirt Mahallesi’nde inşa edilen parkı önceki gün açtı. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen açılış töreninde, Muammer Aksoy adının Çankaya’da bir parka verilerek yaşatılma düşüncesinin henüz belediye başkanlığına aday olduğu sırada Atatürkçü Düşünce Derneği’ne yaptığı bir ziyarette ortaya çıktığını dile getirdi.

Alper Taşdelen’in ev sahipliğinde düzenlen Muammer Aksoy Parkı’nın açılışına Anayasa Mahkemesi eski başkanı Yekta Güngör Özden, CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkan Yardımcısı Uluç Gürkan, Türk Hukuk Kurumu Başkanı Yaşar Çatak, CHP Ankara İl ve CHP Çankaya İlçe yönetimi üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

muammer-aksoy-park-boyutlandirilmis

 

Taşdelen: “Fikirler sonsuza dek yaşayacak”

Muammer Aksoy Parkı’nın simgesel anlamının olduğunu söyleyen Taşdelen, “Muammer Aksoy Parkımız 2 Temmuz Parkımıza bakıyor. Muammer Aksoy’u, Bahriye Üçok’u, Uğur Mumcu’yu öldürebilirsiniz ama onların fikirleri sonsuza dek yaşayacak ve tıpkı bu parktaki su gibi sonsuza kadar akacak. Simgesellik noktasında bir diğer özelliği ise bu suyun Muammer Aksoy Parkı’ndan 2 Temmuz’a akarak oradaki yangını söndürmesidir” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12575
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Prof. Dr. Muammer Aksoy Parkı açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat