4 Mayıs 2024, Cumartesi - 19:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Dr. Kazım Ateş: “Popülizm siyasal elitleri karşısına alır”

Tarih: 01 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 357

Yenilikçi Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “Halkçılık / Popülizm” seminerinde SBF Öğretim Görevlisi Dr. Kazım Ateş,“Halkçılık / Popülizm” başlıklı bir sunum yaptı.

Yenilikçi Düşünce Topluluğu tarafından düzenlenen “Halkçılık / Popülizm” semineri bugün 13.00’te SBF Konferans salonunda yapıldı. Seminerde Ankara Üniversitesi SBF Öğretim Görevlisi Dr. Kazım Ateş,“Halkçılık / Popülizm” başlıklı bir sunum yaptı.

“Popülizm kötüdür, halkçılık iyidir diyemezsiniz”

Türkiye’de Popülizm kavramının tanımlamasının zor olduğunu belirten Ateş, bu zorluğun batılı dillerde popülizmin halkçılıkla aynı anlamda kullanılmasından kaynaklandığını söyledi. Popülizmin kurucu elitlere bir başkaldırı olduğunu ve batılı elitlerin saldırdığı bir ideoloji olduğunu belirten Ateş, “Batıda bir makale yazarken ‘popülizm kötüdür, halkçılık iyidir’ diyemezsiniz. Böyle bir ayrım yok” dedi.

Popülizmin 2. Dünya Savaşı’nın ardından olumsuz bir anlam kazandığına değinen Ateş, savaş sonrası hakim paradigmaya göre demokratik düzenin, yurttaş katılımının az olduğu, elitlerin karar verdiği bir düzen olduğunu söyledi. Ateş, “Bugünün popülist partileri, halk egemenliğinin elden gittiğini ve yeniden kazanılmasını gerektiğini söylüyorlar” dedi. Popülist partilerin, kurucu elitleri karşısına almıyorsa popülist olmadığını söyleyen Ateş, popülizmin demokrasiye karşı bir tehdit oluşturmadığını ve devletlerin kurucu düzenini tesis etmek için popülizmin gerekli olduğunu söyledi. Seminer soru cevap bölümüyle sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17382
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Dr. Kazım Ateş: “Popülizm siyasal elitleri karşısına alır”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat