24 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“İkinci Bahar standardının yakalandığını düşünmüyorum”

Tarih: 25 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 164

Bu yıl 29.’su düzenlenen Ankara Uluslararası Film Festivali jürilerinden oyuncu Devin Özgün Çınar, İLEF’in konuğu oldu. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin katkılarıyla düzenlenen “Oyunculukta hayaller ve gerçekler” başlıklı söyleşide oyuncu, deneyimlerini paylaştı.

Oyuncu Devin Özgür Çınar, dün saat 15.30’da MTÖ’de yapılan etkinlikte İLEF’in konuğu oldu. Söyleşi öncesi Çınar’ın Antalya Film Festivali’nden en iyi kadın oyuncu ödülü aldığı “Geriye Kalan” filmi gösterildi.

Fotoğraflar: Cengiz Mert Aksekili

Söyleşi, Çınar’ın kendini tanıtmasıyla başladı. Ankara’da konservatuvar okuduğunu söyleyen oyuncu, mezuniyetinin ardından İstanbul’a yerleştiğini, 1995-1996 yıllarından beri İstanbul’da yaşadığını ve çalıştığını belirtti. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Özgür Bayram Yaren’in yaptığı etkinlikte “Geriye Kalan” filminin yapım süreci anlatıldı.Çok soru soran bir oyuncu olduğunu ifade eden Çınar,aynı iştahla cevap veren bir yönetmenle çalışmanın etkilerine de değindi.Bir öğrencinin Çınar’ın canlandırdığı karakter üzerine sorduğu soruya ise “insanların iyilik ve kötülüğüne eylemleri üzerinden karar veriyorum ve oynadığım karakterin haklı taraflarını bulmaya çalışıyorum” diye cevap verdi.

“Bunu benden başka kimse oynayamaz”

İkinci Bahar dizisini “hala o kadar iyi çalışılmış bir dizi görmedim,her açıdan titizlikle hazırlanmıştı” sözleriyle değerlendiren Çınar, oynadığı “Cennet” karakterinden bahsetti.Karakteri belli açılardan kendiyle özdeşleştirdiğini söyleyen Çınar “rolü gördüğüm zaman bunu benden başka kimse oynayamaz diye düşündüm” dedi. Oyuncu İstanbul’a ilk geldiği zamanlarda oyuncu olmakla ilgili şüphelerinin bulunduğunu, İkinci Bahar seçmelerine de böyle bir dönemde katıldığını anlattı. Dizinin senaryo yazım sürecinin derinlikle işlendiğini, kendisinin dahi diğer bölümde ne olacağını merak ettiğini söyleyen oyuncu “Bugün İkinci Bahar standardının yakalandığını düşünmüyorum” dedi.Sektördeki şartların çalışan herkesin can güvenliğini tehdit ettiğini hatırlatan Çınar, internet dizileri hakkında ne düşündüğü sorusuna  “sektör için iyi bir alternatif” cevabını verdi.Çınar onaylanan sansür yasasıyla birlikte RTÜK’ün internet dizilerine müdahale edebileceğini fakat bunun bir engel olmadığını belirtti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18243
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “İkinci Bahar standardının yakalandığını düşünmüyorum”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat