Sanal alemde sanat peşinde: Mozartcultures
Mozartcultures, hayal gücü ve yaratıcılık, kaliteli ve doğru bilgi ilkeleri çerçevesinde “sanat-kültür-bilim-düşün” içerikleri hazırlayan bir sosyal platform olma özelliği taşıyor. Web sitesi dışında Youtube, Instagram, Twitter hesapları da bulunan platform GÖRÜNÜM’ün sorularını yanıtladı.
İnternette çok sayıda benzeri bulunan platformdan, birçok dilde içerik üretmeleri ile ayrılan Mozartcultures, kapsamlı bir Türkçe ansiklopedi olmayı hedefliyor. Uzun vadeli amaçları dünya çapında herkese dokunabilmek olan platformda pek çok dilde paylaşım yapılıyor. Bir yıldır çalışmalarını sürdüren platform, sembolleri olan güneşle aydınlanmaya vesile olmak istediklerini belirtiyor. Platformun ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturduğu bir fon da mevcut.
Mozartcultures’ın kurucusu Arda Şahin GÖRÜNÜM’ ün sorularını yanıtladı.
Mozartcultures nedir ve nasıl bir araya geldiniz?
Tarih 15 Kasım 2017 DELF B2 sınavına hazırlanırken doğan bir oluşumdur. Bu platform, ben ve Fransız arkadaşlarım tarafından kuruldu. Dil öğrenme uygulaması ile tanıştık. Onlarla samimi bir arkadaşlık kurunca bu fikrimi açtım. Sağ olsunlar bana yol gösterdiler. İlk başlarda sırf Fransızca içerik paylaşacaktık. Fakat onların bakalorya süreci başladığı için pek etkili olamadık. Sonra yakın arkadaşlarımla Türkçe içerik oluşturmaya başladık.
İsminizi nasıl belirlediniz, neden Mozartcultures?
Aslına bakarsanız birden fazla sebebi var. Öncelikle Mozart hayranıyım. Mozart’ın yazdığı bestelediği eserler beni hep etkilemiştir. Mozart, müzisyen olduğu kadar da bir fikir adamıydı. Avusturya’nın aydınlığa erişmesinde önemli rol oynamıştı. Onun vizyonunu, misyonunu, dünya görüşünü yol edindik.
Kimler içerik üretebiliyor? Nasıl bir kabul süreci var?
Yazdığımız alanlarda eğitim gören veya mezun olan arkadaşlarımız ailemize katılabiliyor. Kabul sürecimiz ise genellikle soru cevaplar ile oluyor. Öncelikle kendini tanıtmasını istiyoruz, sonra yazın hayatında bir tecrübesi olup olmadığını soruyoruz ve örnek bir yazısını istiyoruz. Sonrasında göz gezdirip aramıza katılması için bir Whatsapp grup linki atıyoruz.
Birçok dilde paylaşımlar yaptığınızı belirtmişsiniz. İlgi nasıl?
Almanca, Portekizce, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Rusça içerikler üretiyoruz. Birçok dilde içeriğimiz az fakat ilgi azımsanamayacak kadar fazla. Okuyan kitle de genellikle mail yoluyla ekibe katılmak istediğini söylüyor.
Gelecek hedeflerinizde neler var?
Hedeflerimiz 5 yıllık ve 10 yıllık olarak planlandı:
- İnternet ortamında kapsamlı bir Türkçe ansiklopedi olmak istiyoruz.
- Bir milyon içerik paylaşmak istiyoruz. Dört milyonluk bir kitleye sahip olmak amacımız.
- Dernek olup çeşitli etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz.
- Twitter’da bir milyon takipçiye ulaşmak istiyoruz.
- Çeşitli ülkelerden toplam bin kişilik ekip kurmak istiyoruz.
- Japon arşivleri gibi bir fotoğraf arşivi kurma amacındayız.
En büyük hedefimizse insanlığa bilinç katabilmektir.
En çok okunan, paylaşılan içerikleriniz neler?
Felsefe, psikoloji, sosyoloji alanlarında yazılan makaleler çok ilgi görmekle beraber çok paylaşılıyor.
İçerikleriniz editöryal bir süreçten geçiyor mu?
İçeriklerin konusunu yazarlarımız belirliyor, daha sonrasında editöryal bir süreçten geçmiyor.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/19526
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sanal alemde sanat peşinde: Mozartcultures
Bir cevap yazın