17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Batıkent köpek katliamında ilk duruşma: 5 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor

Tarih: 24 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 80

Ankara’nın Batıkent semtinde 16 sokak köpeğinin zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili üç sanığın yargılanmasına bugün başlandı.

Haklarında 5 yıl 4 aya kadar hasip cezası istenen sanıklardan ikisi duruşmada hazır bulunurken, duruşmaya mazeret bildirerek katılmaya bir sanıkla ilgili ise zorla getirilme kararı çıkarıldı. Sanıkların ilk ifadelerinin dinlendiği duruşmanın ardından dava 10 Ekim’e ertelendi ve haftada bir olan adli kontrol imza zorunluğu da haftada üçe çıkarıldı.

Batıkent’te geçtiğimiz Nisan ayında 16 köpeğin zehirlenerek telef edilmesiyle ilgili gözaltına alınan A.G., L.Ö. ve M.D. hakkında hazırlanan iddianameyi kabul eden Ankara 5’inci Asliye Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşma bugün yapıldı. Duruşma öncesi Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan pek çok dernek temsilcisi ve hayvan sever duruşmayı takip etmek üzere duruşma salonuna girdi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de müdahil olduğu davada Ankara, İstanbul, Adana Barolarından çok sayıda avukat duruşmada hazır bulundu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24748
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Batıkent köpek katliamında ilk duruşma: 5 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat