4 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:26

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Behçet Aysan Şiir Ödülü yarın sahibini bulacak

Tarih: 08 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 73

Behçet Aysan Şiir Ödülü, Put adlı eseriyle Alper Beşe’nin oldu. Beşe’nin ödülü 9 Aralık Çarşamba günü Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki törende verilecek.

Sivas katliamında öldürülen tıp doktoru-şair Behçet Aysan adına verilen şiir ödülü, yarın saat 19.00’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin Yaşar Kemal Konferans Salonu’nda düzenlenecek törende sahibini bulacak. Türk Tabipleri Birliği’nin düzenleyicisi olduğu; Ali Cengizkan, Ahmet Telli, Cevat Çapan, Doğan Hızlan, Emin Özdemir, Turgay Fişekçi ve Zeynep Oral’ın da seçici kurulunda yer aldığı ödülü, Alper Beşe Put adlı dosyasıyla aldı. Seçici kurul, “Türkçenin şiirsel birikimini soluyarak bu havayı kendine özgü imgelere dönüştürdüğü; sözsel değerleri güncel ve tarihsel boyutlarıyla şiirin dokusuna ağdırdığı” gerekçesiyle Beşe’ye ödül verdiğini açıkladı.

Alper Beşe kimdir?

Alper Beşe, 30 Eylül 1983 tarihinde Ankara’da doğdu. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun olan Beşe, aynı bölümde lisansüstü öğrenimini sürdürüyor. TRT bünyesinde yayın yapan Türkiye’nin Sesi Radyosu için modern Türk şiirinin tarihini anlatan 52 bölümlük program yapan Beşe, ilk oyunu Dördüncü Rusya Seferi’ni Ankara’da sahnelendi. Şiirleri ve öyküleri Akatalpa, Sarnıç, Sincan İstasyonu, Sözcükler, Varlık dergilerinde yayımlandı. Birtakım Tuhaflıklar adlı öykü dosyası 2013 yılında Yaşar Nabi Nayır Ödülleri’nde “dikkate değer” bulunan Beşe’nin bu dosyası, Alakarga Yayınları tarafından kitaplaştırıldı.  Beşe’nin, aynı yayınevinden çıkan Gecikmeli adlı öykü kitabı da var.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9250
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Behçet Aysan Şiir Ödülü yarın sahibini bulacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat