9 Mayıs 2024, Perşembe - 07:35

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Kadınlar, Şebnem Yurtman anıtına yapılan saldırılara karşı toplandı

Tarih: 11 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 144

Ankara katliamında öldürülen Şebnem Yurtman’ın anısına Hacettepe Üniversitesi’nde yapılan anıta saldırılar üzerine, Hacettepe Eğitim-Sen’li Kadınlar pazartesi günü saat 12.30’da Kadınların Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Ankara katliamında öldürülen Şebnem Yurtman’ın anısına, bir dönem öğrencisi de olduğu Hacettepe Üniversitesi’nin Beytepe Kampüsü’ndeki Kadınların Meydanı’na 17 Kasım’da bir anıt tabela asılmıştı. Anıt tabelaya, tabelanın asıldığı mora boyanmış duvara ve “Kadınların Meydanı” tabelasına 17 Kasım’dan bu yana iki kez saldırı düzenlenmesi üzerine, Hacettepe Eğitim-Sen’li Kadınlar basın açıklaması yaptı. “Kadınların Meydanı” tabelasını yeniden asan, üniversite yönetiminden tabelaların güvenliğini ve Şebnem Yurtman anıtı dikilmesini talep eden Kadınlar, saldırganların bulunması ve cezalandırılmasını istedi.

Kadınlar, Şebnem Yurtman anıtına yapılan saldırılara karşı toplandı (4)

Hacettepe Eğitim-Sen’li Kadınlar’ın açıklaması şöyle:

2013 yılıydı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü öncesinde, erkek şiddetine karşı kadınların sesini yükselttiğimiz, şiddet ve taciz hikâyelerimizi paylaştığımız mor bir duvar ördük. Yerleşkede hemen herkesin sıklıkla gelip geçtiği bir alanı isyan, mücadele ve dayanışma mekânına dönüştürdük. O dönemde Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi olan Şebnem Yurtman da etkinliğimize katıldı, mor duvarın önünde fotoğraflar çektirdi. Bu sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde yıpranmış olan mor duvarı yeniledik, isyanımızı duvara, umudumuzu ağaca yazdık, duvarın baktığı alanı bir tabela asarak “Kadınların Meydanı” ilan ettik. Biz kadınlar, mekânları sahiplenmenin ve mücadele alanı haline getirmenin, üniversitemize yeni gelen bir kadın öğrencinin “Kadınların Meydanı” tabelasını gördüğünde kendisini daha güçlü hissetmesinin ne kadar önemli olduğunu çok iyi biliyoruz. Şebnem de biliyordu, o yüzden bu yerleşkedeki kadın mücadelesinin en ön saflarında yürüdü.

Kadınlar, Şebnem Yurtman anıtına yapılan saldırılara karşı toplandı (2)Ankara’nın en kara günü olan 10 Ekim’de Şebnem’i ve onlarca insanımızı aramızdan aldılar. Şebnem’in adını, anısını ve güzel gülüşünü Kadınların Meydanı’nda yaşatmak istedik ve Kadınlar Meydanı’na Şebnem Yurtman’ın anısına bir tabela daha ekledik. Birileri Şebnem’in isminin ve resminin bulunduğu tabelayı iki kez yerinden sökmekle kalmadı, duvarımıza ve “Kadınların Meydanı” tabelamıza da saldırdı. Bu alçak saldırı, sadece Şebnem’in anısına yapılmış bir saygısızlık değil, kadınların özgürlük, eşitlik ve barış mücadelesine de yapılmış bir saldırıdır.

Tabelalar artık yerlerinde olmasa da bizim umudumuz ve direncimiz hâlâ sapasağlam yerinde. Şebnem’in anısını ne pahasına olursa olsun yaşatacak, haklarımız ve özgürlüğümüz için verdiğimiz kadın mücadelemizi örgütlü bir biçimde sürdürmeye devam edeceğiz. Sokakları ve meydanları terk etmeye hiç niyetimiz yok, buradayız, burada olacağız! Bugün burada yeni tabelalarımızı Kadınların Meydanı’na asmak ve üniversite yönetiminden hem bu tabelaların güvenliğinin sağlanmasını, hem de yerleşkeye bir Şebnem Yurtman anıtı dikilmesini talep etmek için toplandık. Kadınların mücadelesi bu alanda yükselecek, Şebnem bu alanda yaşayacak! Yaşasın kadın dayanışması!

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9359
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Kadınlar, Şebnem Yurtman anıtına yapılan saldırılara karşı toplandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat