7 Mayıs 2024, Salı - 01:17

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Roboskili çocukların yaptığı resimler sergilendi

Tarih: 11 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 143

Çocuk Hakları ve Medya Topluluğu’nun düzenlediği “Unutmadık Unutmayacağız: Roboski’yi Konuşuyoruz” söyleşisi Hülya Tarman’ın katılımıyla yapıldı. Söyleşi öncesinde Roboskili çocukların yaptığı resimler sergilendi.

İLEF Çocuk Hakları ve Medya Topluluğu’nun düzenlediği “Unutmadık Unutmayacağız: Roboski’yi Konuşuyoruz” söyleşisi, araştırmacı-yazar, feminist aktivist Hülya Tarman’ın katılımıyla çarşamba günü 13.30’da Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde yapıldı.

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan topluluk danışmanı Prof. Dr. Mine Gencel Bek, dinleyicileri önce sanatevindeki Roboskili çocukların yaptığı resimlerinin sergilendiği alana yönlendirdi. Bek, açılış konuşmasını ardından sözü Hülya Tarman’a bıraktı. Türk Hava Kuvvetleri’nin hava saldırıyla 28 Aralık 2011’de Roboski’de öldürülen 34 kişinin yakınlarıyla Ankara ve İstanbul’da görüşmelerinden bahseden Tarman, görüşmelerin videolarını sundu.

Roboskili çocukların resimleri sergilendi (1)

“Roboski’de çocuklar öfkeyle büyüyor”

Toplantıdaki altı Roboskili kadın, katliam anında ve sonrasında yaşadıkları travmadan bahsetti. Derleyicisi olduğu Roboski’de Yazdık kitabının yazım süreci ve kitabın amacı konuşan Tarman, kitabın “sadece bir kitap olmadığını, bir suç ortaklığı daveti” olduğunu belirtti. Tarman, kitabın amacını şöyle açıkladı: “Kadınların arasındaki dayanışmayla adalet arayışını daha güçlü hale getirmek istiyoruz. Bu kitap sadece bu kadınların değil, köydeki diğer kadınların da hayatını değiştirdi.”

Hülya Tarman

Hülya Tarman

Roboski’deki yaşamın “güvenli olmadığını” söyleyen Tarman, köydeki insanların her an bir mayına denk gelebileceğini belirtti ve köydeki mayınlı alanlar için hiçbir önlem alınmadığını söyledi.

Tarman, çocukların bu travmayla başa çıkması için fotoğraf atölyesi yapıldığını, mayın risk eğitimi verildiğini söyledikten sonra, “Roboski’de çocuklar öfkeyle büyüyor” dedi. Roboski’deki katliamın ardından köyde bir rehabilitasyon çalışmasının olmayışından yakınan Tarman, Roboskili çocukların resimlerinden bir kitap oluşturulacağını ve bu kitaba Dünyayı Geri Almak adı verileceğini söyledi. Roboski katliamının siyasi boyutu hakkında konuşulacak hiçbir şey görmediğini söyleyen Tarman, “Bu düpedüz bir katliamdır” diyerek konuşmasını bitirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9377
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Roboskili çocukların yaptığı resimler sergilendi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat