24 Temmuz 2023, Pazartesi - 13:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Bilim iletişimi İLEF’te masaya yatırılacak

Tarih: 23 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 148

İLEF Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun, 26 Mayıs’ta Türkiye’de bilim iletişimi hakkında konuşacak.

İLEF Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun Türkiye’de Bilim İletişimi’nden Söz Edilebilir mi? başlıklı söyleşide konuşacak. ATK Sanat Evi’nin ev sahipliği yapacağı söyleşi, 26 Mayıs Perşembe günü 14.00’da yapılacak.

Prof. Dr. Çiler Dursun (Fotoğraf: Seyfettin Ersöz)

Prof. Dr. Çiler Dursun (Fotoğraf: Seyfettin Ersöz)

Geçen yıl Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen Avrupa Bilim ve Eğlence Günü etkinlikleri kapsamında, Prof. Dr. Çiler Dursun, Bilim Haberciliğinin Güncel Durumu başlıklı panelin başkanlığını yapmıştı. Panelde, bilim ve teknoloji haberciliğinin halka yansımasının boyutuna dikkat çeken Prof. Dr. Çiler Dursun, Türkiye’deki bilim haberlerinin verilişinde bilimsel bilgi ile dogmatik bilginin yarıştırıldığını söyleyerek sözlerini şöyle tamamlamıştı: “Özellikle medya içinde bu iki bilgiyi yan yana veriyorsanız ülkenize ve halkınıza iyilik yapmış olmazsınız. Kara delikleri konuşmak için ilahiyatçıyı ve fizikçiyi yan yana getiremezsiniz. Bunu dünyanın başka yerinde göremezsiniz ama bu ülkede görülüyor. Bilim haberciliğini konuşuyorsak buradaki siyasi ve ideolojik noktaları hep akılda tutmak gerekiyor.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11524
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Bilim iletişimi İLEF’te masaya yatırılacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat