1 Kasım 2024, Cuma - 18:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF, yeni öğrencilere “merhaba” dedi

Tarih: 19 Eylül 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 369

Yeni kayıt yaptıran Ankara Üniversitesi öğrencilerinin, üniversite ve fakültelerini yakından tanımaları için düzenlenen Üniversite Yaşamına Uyum Programı bugün başladı. İLEF, 2016-2017 Uyum Programının ilk gün ilk oturumu tamamlandı.

İLEF, Uyum Programı ile seneyi açtı. Dekan Prof. Dr. Abdülrezak Altun’un açılış konuşmasıyla başlayan ve iki gün sürecek  Uyum Programı, öğrencilerin üniversite ve fakültelerine alışması için düzenleniyor. Öğrenciler, program boyunca akademisyenleri, bölümlerini ve İLEF atölyelerini tanıma fırsatı yakalayacaklar.

İlk gün Mahmut Tali Öngören (MTÖ) Sinema Salonu’nda yapılan Uyum programının ilk oturumu saat 10.00’da başladı. Akademisyenler ve bu yıl İLEF‘i kazanan öğrencilerin katıldığı oturuma bazı veliler de bulundu. Sunuculuğunu, İletişim Fakültesi Uyum Programı Koordinatörü Uzman Hatice Kurt’un yaptığı oturumda, öğrencilere, üniversite yaşamlarını geçirecekleri İLEF hakkında bilgiler verildi.

Altun: “Fikirlerinizi hayata geçirebileceğiniz atölyelere sahipsiniz”

Prof. Dr. Abdülrezak Altun

Prof. Dr. Abdülrezak Altun

Oturumun açılış konuşmasını İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptı.  Dekan sıfatıyla ilk kez uyum programı açılış konuşmasını yaptığını belirten Prof. Dr. Altun,  İLEF’in alanında 4 yıllık eğitim veren ilk yüksek öğrenim kurumu olduğunu kaydetti. Fakülte hakkında detaylı bilgiler veren Altun, İLEF’te yaklaşık bin 500 öğrencinin aktif olarak öğrenim sürdürdüğünü kaydetti. Medya alanında giderek artan bir daralmanın olduğuna işaret eden Altun, “Özellikle habercilik alanında çalışan kurumlar ciddi bir sıkıtıyla karşı karşıya ve bu da genç arkadaşlara istihdam problemi olarak yansıyor. Ama nitelikli eleman hiçbir zaman göz ardı edilmiyor. Tavsiyem geniş hedeflerle istihdam sorununa yaklaşın” dedi.  İLEF bünyesinde bulunan uygulama atölyelerinin öneminden bahseden Altun, öğrencilerin atölyelere katılarak kendilerini geliştirebileceklerini kaydetti.  Altun, Öğrencilere “Kendi fikirlerinizi hayata geçirebileceğiniz atölyelere sahipsiniz” dedi.

Altun’un konuşmasının ardından Film Atölyesi’nin uyum programına özel olarak hazırladığı İLEF tanıtım filmi ve uyum programı tanıtım filmi gösterildi.  Bu yıl kontenjan sayısının düşürüldüğünü ve 95 öğrencinin İLEF’te eğitim görmeye hak kazandığını hatırlatan İLEF Uyum Programı Koordinatörü Uzman Hatice Kurt, taze İLEF‘lilere, bu avantajı iyi kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Akbuga: “Kendinize yatırımlar yapın”

Fulya Akbuga

Fulya Akbuga

Uyum programı, gelenekselleşen İLEF mezun konuşmasıyla devam etti. Bu yılki mezun konuşmasını televizyon ve radyo sunucusu Fulya Akbuga yaptı. İLEF’i kazanan öğrencileri tebrik ederek konuşmasına başlayan Akbuga, 1994 yılında İLEF’le tanıştığını sözlerine ekleyerek şunları söyledi: “Ben buraya aitim. İlk yayın hayatıma burada başladım. İlk mikrofon deneyimim Radyo İLEF’te oldu. Gelecek için kendinize yatırım yaptığınız takdirde medyanın geleceğini çok daha iyi geliştireceksiniz. Burada geçirdiğiniz yıllar boyunca kendinize yatırımlar yapın. İLEF’li olmak bir ayrıcalık, ama kendiniz fark yaratmanız lazım. Okuldaki imkanları sonuna kadar kullanın.”

Akbuga’nın konuşmasının ardından uyum programı kapsamında geleneksel hale gelen kalem devir teslim töreni gerçekleştirildi. “Basın Yayın Yüksek Okulu, kaç yılında İletişim Fakültesi’ne dönüşmüştür?” sorusuna 1992 cevabını veren gazetecilik bölümü öğrencisi Aydın Arık, kalemi Akbuga’nın elinden aldı. Prof. Dr. Altun, katılımlarından dolayı aynı zamanda Ofis Kaçkını programının yapımcısı olan Akbuga’ya çiçek takdim etti.

Öğrencilerin hak ve yükümlülükleri hakkında bilgi veren lisans koordinatörü Uzman İbrahim Önder, “usta çırak ilişkisi içinde çalışan atölyelere katılın” dedi. Arş. Gör. Dr. Zafer Kıyan, Erasmus değişim programı ile Arş. Gör. Dr. Özgün Dinçer de Farabi programıyla ilgili birer sunum yaptı.

Prof. Dr. Nurcan Törenli

Prof. Dr. Nurcan Törenli

Törenli, “Göreviniz eleştiren ve sorgulayan bir toplum yaratmak”

Gazetecilik Bölümü’nün tanıtımını yapan Gazetecilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurcan Törenli, İLEF’in amacının mesleki anlamda insan yetiştirmekten daha çok iletişimci yetiştirmek olduğunu hatırlattı. İletişimcilerin görevinin bir spekülasyon ya da polemik yaratmak olmadığını kaydeden Törenli, “Asli göreviniz, eleştiren, sorgulayan bir toplum yaratmak” dedi. Bu görevin olabilmesi için önce iletişimcilerin bu kalıba girmesinin gerektiğini söyleyen Törenli, “İletişimci olmak, olabildiğince soru sormak, nedeni ve ne için öğrenmekle başlayacak”  diye konuştu.

Aktaş, “Eleştirel Halkla İlişkilerin öncüsü”

Doç. Dr. Melike Aktaş

Doç. Dr. Melike Aktaş

Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Melike Aktaş, yaptığı bölüm tanıtım konuşmasında,  reklamcılık marka iletişimi pazarlama iletişimi, kurumsal iletişim gibi alanların Halkla İlişkiler alanı ile ilgili olduğunu belirtti. Halkla İlişkiler alanını, “Diyalog zemini oluşturmak amaçlı planlı, stratejik eylemler bütünü” olarak gördüklerini belirten Aktaş,   alana sadece kurumsal ve uygulamalı boyutla değil yaklaşmadıklarını, demokratik toplumun gelişimine katkıda bulunacak iletişim profesyonelleri yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Aktaş, İLEF Halka İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nü , “Eleştirellik de taşıyan ve Türkiye’de eleştirel halkla ilişkilerin de öncülüğünü yürüten bir bölüm”  sözleriyle tanıttı.

Öztürk: “Fark yaratmaya çalışıyoruz”

Prof. Dr. Ruken Öztürk

Prof. Dr. Ruken Öztürk

Radyo, Televizyon ve Sinema bölümünü tanıtan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ruken Öztürk, öğrencilerin üniversite hayatları boyunca yararlanabilecekleri imkânlardan yararlanması gerektiğinin altının çizdi. Farabi programına değinen Öztürk, İLEF’te eğitim görmek isteyen pek çok öğrencinin olduğunu belirterek , “Şu an 50’nin üzerinde aktif iletişim fakültesi var.  O yüzden biz, sizler için fark yaratmaya çalıyoruz” ifadelerinin kullandı. Öğrencilere kapısının her zaman açık olduğunu belirten Öztürk, öğrencilik hayatına Ankara’da başlayacak olan öğrencilere, Ankara’nın kültürel olanaklarından olabildiğince faydalanmaları çağrısında bulundu.

Uyum programında yapılan açıklamayla, Perşembe günü yapılması planlan Tandoğan Kampüsü’nde “Bilim Ateşi Yakma Töreni”yle başlayarak Anıtkabir’e yürünerek son bulan etkinliğin bu yıl iptal edildiği duyuruldu.

Prof. Dr. Altun, Akbuga'ya çiçek takdim etti

Prof. Dr. Altun, Akbuga’ya çiçek takdim etti

cgy_4477

grn_9281

Kalem Töreni

Arık ödülünü, Akbuga’nın elinden aldı

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12033
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF, yeni öğrencilere “merhaba” dedi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ankara’daydı

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutladı. Anıtkabir’i ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent Kalkınma Projesi’ni ziyaret eden çiftçiler, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yapılan forumda kürsüden seslendi: “Çiftçi doğduk, çiftçi öleceğiz.”

Kapat