6 Kasım 2024, Çarşamba - 23:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’liler atölyelerini tanıdı

Tarih: 20 Eylül 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 483

İLEF Uyum Programının ikinci günü ATK Sanatevi’nde tamamlandı. Saat 10.00’da başlayan programda öğrenciler SKS, Kadın Koordinatörlüğü, İLEF Atölyeleri ve İLEF öğrenci topluluklarını tanıma fırsatı yakaladılar.

Yeni kayıt yaptıran öğrencilerin üniversiteyle tanışmalarını sağlayan Uyum Programının ikinci gününde, SKS ve Kadın Koordinatörlüğü hakkındaki bilgilendirmelerin yanı sıra atölye tanıtımları vardı.  Üniversite Yaşamına Uyum Programı ikinci günü ATK Sanatevinde yapıldı. Etkinlik boyunca ayrıca bir gelenek bu yıl da devam etti ve yeni öğrencilere Ankara simidi ikram edildi.

İlk 5 bine burs olanağı

grn_9528

SKS Sosyal Hizmetler Birimi Sorumlusu Gülfiraz Gündoğan

SKS Sosyal Hizmetler Birimi Sorumlusu Gülfiraz Gündoğan tarafından yapılan SKS tanıtım sunumunda yurt, burs, kültür sanat etkinlikleri hakkında bilgiler verildi. Tanıtımda Ankara Üniversitesi öğrenci evlerinden söz eden Gündoğan, hemen her kampüste öğrenci evi ve yurtların olduğunu söyledi.

Üniversite sınav sonuçlarına göre ilk 5 bine giren öğrencilere çeşitli burs olanakları sağlandığını dile getiren Gündoğan, yemekhanelerle ilgili bilgilendirme yaptı. Özel kurumların verdiği burslara değinen SKS yetkilisi, üniversitede birçok öğrenci topluluğu olduğunu ve yeni toplulukların da kurabileceğini ifade etti.

Kadın Platformu Koordinatörlüğü tanıtıldı

SKS tanıtımının ardından öğrencilere Ankara Üniversitesi Kadın Platformu Koordinatörlüğü (AÜKPK) tanıtımı yapıldı. AÜKPK’nın Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir tarafından yapılan sunumda, Koordinatörlüğün amaçlarına ve çalışmalarına ilişkin bilgiler verildi. Saat 11.30’da başlayan tanıtımda öğrencilerle buluşan Yücesan Özdemir, Ankara Üniversitesi Kadın Platformu’nun kuruluş amacının üniversite bileşenlerini idari personel, akademisyenler ve öğrencileri birleştirmek olduğunu dile getirdi.  Yücesan Özdemir, öğrencilerden platforma destek olunmasını ve yeni öneriler beklediğini dile getirdi.

Öğrenciler ne dedi

Yaren Aloğlu (GZT): “Bölümümü isteyerek tercih ettim. Görünüm gazetesi hakkında önceden de bilgim vardı, atölye çalışanlarıyla tanışıp daha çok bilgi aldım. Yeni dönemde Görünüm Haber Atölyesi’nde çalışmak istiyorum.”

Merziye Yıldızel (HİT):Türkiye’nin en iyi iletişim fakültesini kazandığım için çok mutluyum. Burada kendimizi çok geliştireceğimizi düşünüyorum.  Görünüm Haber Atölyesi ya da Reklam atölyesine gitmeyi planlıyorum.”

Ayşe Döğentaş (RTS): “Çok güzel bir fakülte, özellikle kampüsü çok beğendim. Yeni dönemde Edebiyat Topluluğuna, Radyo ya da Fotoğraf atölyesine katılmak istiyorum.”

Öğrenciler, gün boyu atölyeleri tanıdı

Yapılan bilgilendirme toplantılarını ardından, İLEF atölyeleri ve öğrenci toplulukları, işleyişleri ve yaptıkları çalışmalar hakkında yeni öğrencilere bilgiler verdi.

Film Atölyesi

Film Atölyesi öğrenci koordinatörlerinden Tuğba Aliyazıcıoğlu, Film Atölyesinin amacının “öğrencileri film, belgesel ve program çekimiyle ilgili eğitmek ve tecrübelendirmek ” olduğunu söyledi. Aliyazıcıoğlu, yeni dönemde Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi ile birlikte hayvanların korunması üzerine kamu spotu çalışması yürüttüklerini kaydetti.

grn_9608

Fotoğraf Atölyesi

Fotoğraf Atölyesinin tecrübeli çalışanlarından Tuğçe Kutlu, amaçlarını tarihe tanıklık etmek olduğunu söyledi. Kutlu, dijital, karanlık oda ve photoshop çalışmaları yaptıklarını, bunun yanı sıra aktüel çekimleri ve haber çekimlerini takip ettiklerini belirtti.

grn_9567

GÖRÜNÜM

GÖRÜNÜM’den Cemgazi Yoldaş, atölyedeki nöbet sisteminden ve sistemin öğrencilere haber yazımının temel fırsatı sağlama olanağı sunduğundan bahsetti. Yoldaş, “Nöbet sistemi, temel olarak öğrencilere iş disiplini, çalışma hayatına yönelik deneyimler kazandırıyor. Bu sırada muhabir arkadaşlarımız rutin haber takibi, haber okuması, arşiv incelemesi ve fotoğraf çekimi üzerine çalışmalar yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

grn_9626

Reklam Atölyesi

Reklam Atölyesi koordinatörlerinden Aylin Güngör, atölyede çalışan eski arkadaşlarının başarılı işlere imza attıklarını belirtti. Okul ve kendi işlerini yaparak projeler ürettiklerin belirten Güngör, şu an Reklam Atölyesine öğrenci alımı için bir kampanya üzerinde çalıştıklarını, yakın zamanda duyuracaklarını belirtti.

grn_9560

 

Radyo Atölyesi

Radyo Atölyesi’nde asistan öğrenci olarak çalışan Tolga Ekenel, Radyo Atölyesinin uzun yıllardan gelen bir geleneğe sahip olduğunu belirtti. Ekenel, atölye çalışmalarında öğrencilere radyo ile ilgili teknik bilgilerin aktarıldığını söyledi.

grn_9576

Atölyelerin kendilerini yeni öğrencilere tanıttığı uyum programında, İLEF öğrenci toplulukları da kendilerini tanıtarak çalışmalarını anlatma fırsatı buldu.

Basın Baykuşları Topluluğu

Basın Baykuşları Topluluğundan Alp Karaçaylı, topluluğun üç yıl önce kurulduğunu, her yıl söyleşiler düzenlediklerini belirtti. Karaçaylı, “Daha önce Can Dündar’ı İLEF’te ağırlamıştık. Geçen yıl Çiğdem Toker, Güray Öz’le panel düzenledik. Bu yılda yeni etkinlikler planlıyoruz” dedi.

grn_9589

Edebiyat Topluluğu

Topluluğun iki yıl önce kurulduğunu belirten İLEF Edebiyat Topluğunun Başkanı Elif Yıldırır, İLEF’te ilk defa öykü yarışması düzenlediklerini hatırlattı. Mahir Ünsal Eriş söyleşisi yaptıklarını belirten Yıldırır, “Bu yılda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Geleneksel Öykü yarışmamızı yine seçkin bir jüriyle sürdüreceğiz” dedi.

grn_9549

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12071
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’liler atölyelerini tanıdı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nde Ankara’daydı

Eskişehirli kadın çiftçiler, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü Ankara’da çeşitli etkinliklerle kutladı. Anıtkabir’i ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent Kalkınma Projesi’ni ziyaret eden çiftçiler, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yapılan forumda kürsüden seslendi: “Çiftçi doğduk, çiftçi öleceğiz.”

Kapat