17 Temmuz 2023, Pazartesi - 22:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Mezunlar 22’nci kez buluştu

Tarih: 20 Kasım 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 440

İLEV tarafından düzenlenen geleneksel Sonbahar Buluşması, BYYO ve İLEF mezunlarını bir araya getirdi. Bu yıl 22.’si düzenlenen buluşmada 1976 mezunları 40’ıncı, 1991 mezunları da 25’inci mezuniyet yıllarını kutladı. Buluşmada ayrıca İLEV’in de 20’inci yaşı kutlandı.

İletişimliler Vakfı (İLEV) tarafından geleneksel olarak düzenlenen Sonbahar Buluşması, dün gerçekleşti. Mezunlar okul ziyareti ve buradaki törenin ardından akşam kendileri için verilen kokteyl ve yemekte bir araya geldi. Kuruluşundan sonra İLEV tarafından gelenekselleştirilen Sonbahar Buluşmaları’nın bu yıl 22’ncisi yapıldı. Vakfın da 20’nci yılını kutladığı buluşmada, mezuniyetlerinde 40 yılı geride bırakan 1976 BYYO mezunları ile 25 yılı geride bırakan 1991 BYYO mezunları için çeşitli etkinlikler düzenledi.

ic-diploma-toreni

Programın sabah kısmı saat 11:00’de fakülte binasında başladı. Mezunlar, sınıfları ve kantini gezerek anılarını tazelerken, fotoğraf çekiminin ardından Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanat Evi’nde düzenlenen törenle mezunlar, kep ve cübbe giyerek temsili diplomalarını aldı.

İLEV Başkanı Güner: ‘’Bizler mevsimlik çiçek gibiyiz’’ilev-baskani-belma-guner

Törenin açılış konuşmasını yapan İLEV Başkanı Belma Güner, “Bizler mevsimlik çiçek gibiyiz, okuldan gelip geçiyoruz, hepimiz aynı sıralardan geçtik, ancak mevsim geçiyor ama yeni çiçekler yetişiyor” dedi. Temel amaçlarının, gençlerin eğitimine yardımcı olmak ve burslar sağlamak olduğunu belirten Güner, “Mezunlarımızı bir araya getirerek eski güzel günlerimizi yâd etmek istiyoruz. Artık sıkıldık zor günleri yaşamaktan, o yüzden bugün bizler için güzel bir gün olsun istiyoruz” diye konuştu.

 

 

prof-dr-abdulrezak-altun

Prof. Dr. Altun: “Sınıf arkadaşlarıma diploma vereceğim aklıma gelmezdi”

İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun yaptığı konuşmada, “Mezunlarımız bizim değerimiz, her sene sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyuz” dedi. İLEF’liler arasında kopmaz bir bağ olduğunu ifade eden Altun, “Sınıf arkadaşlarıma diploma vereceğim aklıma gelmezdi” sözleri törende yüzleri güldürdü. Konuşmaların ardından 1976 ve 1991 mezunlarının fotoğraflarının yer aldığı bir sunum yapıldı.

Prof. Dr. Akarcalı: ‘’Bu okul iletişimin ve medya dünyasının amiral gemisi’’prof-dr-sezer-akarcali

İLEF Öğretim Üyesi ve 1976 mezunu Prof. Dr. Sezer Akarcalı da, “Bu okul iletişimin ve medya dünyasının amiral gemisi, biz 76’lılar da iyi bir seriydik” dedi. “Bu amiral gemisini karaya vurmadan okyanusta yüzdürecek tedbirleri almak, direnci göstermek ve içini doldurmak her zamankinden daha çok bizim görevimiz” diyen Akarcalı, 1976 yıllığından da bir mektup okudu.

 Mezunlar “diploma” aldı

ATK Sanatevi’ndeki program 1976 ve 1991 mezunlarının temsili diplomalarının verilmesiyle devam etti. Gerçek diplomalarını yeni alan bazı mezunlar için ise törenin anlamı çok daha farklıydı. Diplomaların verilmesinin ardından ATK Sanat Evi önünde yapılan kep atma töreniyle İLEF’teki etkinlik sona erdi.

Mezunlar kendileri için verilen davete katılmak üzere 19.00’da Niza Park Otel’de yeniden bir araya geldi. Burada da kısa bir konuşma yapan İLEV Başkanı Belma Güner, amaçlarının mezunların bir arada olmasını sağlamak ve kendilerinden sonra gelenlere yol açmak olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Abdülrezzak Altun da Vakfın kurulduğu günden bu yana önemli bir mesafe kat ettiğini ifade ederek, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybeden mezunları andı.

ic-pasta-kesimi

Ahmet Taner Kışlalı da anıldı

Mezunların bir araya geldiği gecede Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı da unutulmadı. 1991 mezunları adına konuşma yapan Burak Gerçek’in, bir suikast sonucu 1999’da katledilen İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı anması ve Kışlalı’nın 1995’te kaybettiği eşinin ardından yazmış olduğu mektubu okuması, salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.ic-kokteyl

Yemekte 1976 mezunlarına “40 Yıl Fincanı” ve 1991 mezunlarına da birer plaket taktim edildi. Eğlenceli saatlerin de yaşandığı buluşma, İLEV’in 20. yaş günü pastasının kesilmesiyle son buldu.

22’nci Sonbahar Buluşması’ndan kareler

foto-galeri-6

Fotoğraflar: Hatice Özkartal ve Cengiz Mert Aksekili

foto-galeri-5

foto-galeri-7

foto-galeri-26

foto-galeri-11

foto-galeri-2

foto-galeri-8

foto-galeri-9

foto-galeri-10

foto-galeri-12

foto-galeri-13

foto-galeri-14

foto-galeri-30

foto-galeri-31

foto-galeri-15

foto-galeri-29

foto-galeri-33

foto-galeri-16

foto-galeri-32

foto-galeri-17

foto-galeri-18

foto-galeri-3

foto-galeri-4

foto-galeri-19

foto-galeri-20

foto-galeri-21

foto-galeri-22

foto-galeri-23

foto-galeri-24

foto-galeri-25

foto-galeri-28

foto-galeri-34

foto-galeri-35

foto-galeri-36

İLEV 22'nci Sonbahar Mezunlar Buluşması

foto-galeri-37

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12944
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Mezunlar 22’nci kez buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat