Ankara’da bir ilk: Geomatik Hackathonu
Ankara’da ilk kez düzenlenecek olan Geomatik Hackathonu, 22-23 Eylül tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te yapılacak.
Hacettepe Üniversitesi Geomatik Mühendisliği, 22-23 Eylül tarihleri arasında Hacettepe Üniversitesi Teknokent’te coğrafi içerikli yazılım geliştirme etkinliği düzenliyor. Ana temasını “Sivil Bilim” olan etkinlik, etkinlik, bu alanın çok yeni olduğu Türkiye’de alanı tanıtmayı ve alanda çalışmayı düşünen insanları biraraya getirmeyi hedefliyor.
Hackatonun ilk gününde katılımcılar fikir alışverişi yapacak ve kendilerine verilecek temalar kapsamında coğrafi bilişim uygulamaları ve çözümler üretmeye çalışacak. Etkinliğin ikinci gününde ise çeşitli atölyeler yapılacak, geliştirilen projeler katılımcıların ilgisine sunulacak.
Açık Veri ve GIT Eğitimi atölyeleri düzenlenecek
Hackaton kapsamında, Pınar Dağ ve Açık Veri ve Veri Gazeteciliği Derneği 23 Eylül tarihinde tam günlük bir Açık Veri Eğitimi ‘”Açık Veri + Bilgi Edinme Hakkı = Veri Edinme Hakkı” atölyesi düzenleyecek. Atölyede katılımcılara veri edinme hakkı, açık veri, açık devlet, açık devlet verisi, açık yönetim ortaklığı gibi ifadelerin ne alnama geldiği örnekler verilerek açıklanacak. Aynı zamanda Türkiye’nin Açık Veri Endeksindeki konumu, Açık Veri Barometresi ile karşılaştırmalı olarak incelenecek. Atölyenin sonunda ise katılımcılar, açık veri araçlarını kullanarak bir açık veri projesi geliştirecek. Bununla birlikte Özgür Yazılım firmasından Hazal Sülelioğlu ve Dora Uzunsoy’un katılımıyla GIT Sürüm Takip Sistemi Eğitimi verilecek.
Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, International Society for Photogrammetry and Remote Sensing ve Hacettepe Teknokent ve Hacettepe Teknoloji ve Transfer Merkezinin (TTM)’nin desteğiyle düzenleniyor.
Sivil Bilim ve Hackathon nedir?
Sivil (Yurttaş) Bilim, halkın katılımıyla gerçekleştirilen ve doğal yaşamımızla ilgili veri toplama-analiz sürecini içeren araştırma alanını ifade ediyor. Gönüllülüğe dayanan Sivil Bilim’de ortak amaç, insanların mümkün olduğunca ilgisini çekebilecek nitelikte ve sürdürülebilir projeler ortaya çıkarmak şeklinde açıklanıyor. Alan birçok araştırma dalıyla karşılıklı etkileşimlere sahip durumda bulunuyor.
Hackathon, belirlenmiş bir konuda veya belli bir ortak fikre sahip insanların bir süre içerisinde takım çalışması halinde aynı ortamda çalışarak inovatif fikirlerini kodlara dökme halidir. Projenin ilk ve son satır kodları bulunan o ortamda yazılmalıdır.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/15037
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankara’da bir ilk: Geomatik Hackathonu
Bir cevap yazın