4 Mayıs 2024, Cumartesi - 16:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sosyal sorumluluk bilincimiz var, haberimiz yok

Tarih: 20 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 84

‘Tane tane kapak toplayalım, adım adım engelleri aşalım’ projesiyle birçok engellinin tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanıyor.

‘Tane tane kapak toplayalım, adım adım engelleri aşalım’ projesiyle birçok engellinin tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanıyor. 250 kilogram pet şişe kapağı getirene bir tekerlekli sandalye veriliyor. Bu proje üniversitelerde, derneklerde ve sivil toplum kurumlarında hayata geçiriliyor. Fakat toplumun geri kalan kesimi bu projeden haberdar değil. ‘Tane tane kapak toplayalım adım adım engelleri aşalım’ projesinden haberdar olmayan kişiler yazılı ve görsel medyada projeden bahsedilmediğinden yakınarak, “Eğer bu konu hakkında önceden bilgilendirilseydik fazla kapak toplar, daha fazla tekerlekli sandalye alır ve engellileri sevindirebilirdik.” dediler.

Amaç geri dönüşümü arttırmaksa neden pet şişenin kendisi değil de sadece pet şişe kapakları?

“Tane tane kapak toplayalım adım adım engelleri aşalım” projesinin amaçları içinde; daha az petrol ithal etmek, doğada uzun yıllar kaybolmayacak plastikleri tekrar kullanılabilir hale getirmek ve ne kadar duyarlı olduğumuzu insanlara göstermek var. Amaçlar bunlarsa neden pet şişenin kendisinin değil de kapağının toplandığı sorusuna ALO Çevre hattından bir görevli “kapaklar küçük, bir yerde toplanması, bizlere ulaştırılması daha kolay ve rahat. Bu yüzden sadece kapakları topluyoruz.” diyerek cevap verdi.

Üniversite öğrencileri duyarlı ama proje destekleyicisi yok

Üniversitelerde kapak toplama görevini yapan öğrenciler ise bu projenin medya araçlarında çıkmamasının nedenini proje destekleyicisinin olmayışına ve reklamının iyi yapılmamasına bağladı. Öğrencilerin ise gerçek anlamda duyarlı olduklarını dile getirdiler. Toplanılan kapaklar Kars Dolunay Engelliler Derneği’ne gönderilecek ve engellilere evden çıkmak için bir umut kaynağı olacak; oradan da geri dönüşüme gönderilerek değerlendirilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2008
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sosyal sorumluluk bilincimiz var, haberimiz yok

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat