25 Temmuz 2023, Salı - 07:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türk Telekom’dan play-off yolunda önemli galibiyet

Tarih: 06 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 60

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 25’inci hafta mücadelesinde Pınar Karşıyaka’yı ağırlayan Türk Telekom play-off yolunda önemli bir galibiyet elde etti. Maç içerisinde dengeli bir oyun oynansa da üstünlüğü rakibine kaptırmayan Başkent temsilcisi maçı 73-56 kazandı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan Türk Telekom ve Pınar Karşıyaka arasındaki maç heyecan dolu bir mücadeleye sahne oldu. Play-off yolunda alınacak bir galibiyetin bile önem kazandığı haftalara girilirken ligin dokuzuncu sırasında yer alan Pınar Karşıyaka ile onuncu sırada yer alan Türk Telekom, salondakilere zevkli bir maç izletti. 15.15’de başlayan mücadelede hava atışıyla birlikte kıyasıya bir mücadele yaşandı ve çekişmeli maç 73-56 Telekom üstünlüğüyle sona erdi. Telekom taraftarlarının salonu doldurduğu müsabaka da İzmir temsilci Karşıyaka’nın taraftarları da salondaki yerlerini almıştı.

Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle başlayan birinci periyot takımların dengeli oyunuyla geçildi. 12-15 Pınar Karşıyaka üstünlüğüyle girilen ilk periyodun son dakikasında Ender Arslan ve Campbell ile 2 üçlük bulan Telekom 18-15 skor üstünlüğüyle birinci periyotu önde kapattı.

İlk periyodun sonunda rüzgarı arkasına alan ve ikinci periyota 6-0’lık seriyle başlayan Başkent temsilcisi farkı 9 sayıya kadar çıkarsa da Pınar Karşıyaka mücadeleyi bırakmadı. Karşıyaka hızlı hücumdan bulduğu sayıyla, yarının bitimine 3.14 kala farkı 4 sayıya indirdiği periyotta 28-28’lik eşitliği yakaladı. Eşitliğin ardından başa baş mücadelenin sürdüğü periyot 36-33 Telekom üstünlüğüyle sonlandı.

Türk Telekom üstünlüğünü 3’üncü periyotta da devam ettirdi. Telekom’un hızlı sayılarıyla farkı açmaya çalıştığı çeyrekte Karşıyaka’nın maçı bırakmayan mücadelesi farkın açılmasını engelledi. Karşıyaka’nın 12 numarası Birkan Batuk 3’üncü çeyreğin bitimine 6.08 kala sakatlık geçirip oyundan çıktı. Telekom bulduğu sayıların ardından Kaya Peker’in peş peşe attığı iki üçlükle 10-0’lık seri yakalayarak farkı 12’ye çıkardı. Karşıyaka çeyreğin bitimine 2.09 kala bulduğu üçlükle oyuna geri döndü ve durumu 53-46’ya getirdi.

Karşıyaka’nın farkı 5’e indiren sayısıyla başlayan son çeyrekte Türk Telekom hakimiyeti vardı. Pınar Karşıyaka maçı yakalayacak şansları kullanamayınca, üst üste sayılarla 11-0’lık bir seri yakalayan Telekom farkı da 17 sayıya kadar çıkardı ve maçı 73-56’lık skorla kazanarak play-off yolunda önemli bir galibiyet aldı.

Maç sonu konuşan Telekom Antrenörü Burak Gören “Pınar Karşıyaka 3’üncü çeyreğin sonunda oyunda kalmaya çalıştı ama takımım 4’üncü çeyrekte bulduğu sayılarla buna izin vermedi. Bizim için kritik bir galibiyet” dedi. Türk Telekom’u tebrik ederek konuşmasına başlayan Pınar Karşıyaka Antrenörü Dirk Bauermann, “Telekom daha iyi oynadı. Savunmada istediklerimizi yaptık ama hücumda yetersiz kaldık. Bu maçı bırakıp önümüzdeki maçlarda kendimizi toparlamaya bakacağız” ifadelerini kullandı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/22517
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türk Telekom’dan play-off yolunda önemli galibiyet

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat