28 Temmuz 2023, Cuma - 03:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Coca Cola’nın reklamına tepkiler: Yere kola döken de var imza kampanyası başlatan da

Tarih: 09 Ağustos 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 215

Coca Cola’nın Sziget Festivali için yürüttüğü yeni reklam kampanyası “Love is Love” (Aşk Aşktır) afişlerine birbiri ardına homofobik tepkiler gelmeye başladı. Afişlerin kaldırılması için imza kampanyası başlatılırken bazı Macar siyasetçiler de afişleri, yere kola dökerek protesto etti.

Coca Cola’nın “Sıfır şeker, sıfır önyargı” sloganıyla yürüttüğü yeni reklam kampanyasının LGBTİ+ çiftleri içermesi dünyanın hemen her yerinde tartışmalara sebep olmuştu. Başkentin sokaklarına ve metro duraklarına asılan afişlerin üzerine homofobik yazılar yazılmış, Muhafazakar Parti milletvekillerinden de boykot çağrısı gelmişti. Hükümete yakınlığıyla bilinen pestisracok.hu sitesi ise afişlere yönelik “eşcinselliği özendirdiği” gerekçesiyle bir eleştiri yazısı kaleme alıp afişlerin kaldırılması yönünde imza kampanyası başlattı. Kampanyanın 50.000 kişi olan hedefinin yarısından çoğuna ulaşılmış durumda.

“Eşcinsel Kola” yazılı reklam panosu

Boykot çağrısı

Macar Yurttaş Birliği Partisi (Fidesz) milletvekili Boldog Istvan da Facebook hesabından yaptığı paylaşımla, afişler kaldırılana dek Coca Cola ürünlerini satın almayacağını açıklayarak boykot çağrısında bulundu.

Cola Cola ise gelen tepkilerin ardından “milliyet, din, cinsiyet, etnik köken, yaş, konuşulan dil, hobiler ve görüşler ne olursa olsun eşit olduğumuza inanıyoruz” şeklinde bir açıklama yaptı. Heteroseksüel ve eşcinsel insanların sevme konusunda herkesle aynı haklara sahip oldukları belirtilen açıklamada, reklam kampanyasının tüm insanların eşit olduğu gerçeğini ifade etmek için yapıldığını dile getirdi.

Coca Cola Genel Merkezi önünde eylem

Ülkenin bir diğer muhafazakar partisi olan Mi Hazánk (Anavatan Hareketi)’ın Genel Başkanı Toroczkai László da geçtiğimiz günlerde Coca Cola fabrikasının önünde bir şişe kolayı dökerek afişleri protesto etti. Partinin resmi internet sitesinde yapılan açıklamada Coca Cola’nın eşcinsel propagandasına karşı herkesi protesto ve boykota davet ettiklerini söyleyerek, “İlk eylemimizi şirketin Dunaharaszti’deki genel merkezi önünde yaptık” denildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24340
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Coca Cola’nın reklamına tepkiler: Yere kola döken de var imza kampanyası başlatan da

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat