16 Temmuz 2023, Pazar - 04:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Seğmenler Parkı’nda temizlik vakti

Tarih: 22 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 71

Dünya Temizlik Günü dolayısıyla Seğmenler Parkı’nda dün Let’s Do It Türkiye öncülüğünde doğaya atılan çöpleri temizlemek ve çevre kirliliği hakkında farkındalık yaratmak üzere bir araya gelen gönüllüler, el birliğiyle parktaki çöpleri topladı.

Estonya’da 2008 yılında 50 bin insanın bir araya gelip çevrelerindeki çöpü temizlemesinin görüntüleri sosyal medyada çok ilgi gördü ve 21 Eylül günü Dünya Temizlik Günü olarak ilan edildi. Günümüzde 179 ülkede yapılan etkinliğe milyonlarca kişi destek verilirken Türkiye’de de 72 ilde düzenlenen etkinliklerle gönüllüler çevredeki çöpleri topladılar. Ankara’da da Seğmenler Parkı’nda düzenlenen etkinlikte gençler başta olmak üzere katılım yoğundu.

Saat 15.00’te başlayan etkinliğe katılım gösteren AB Delegasyon Başkanı Christian Berger, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Berkay Gökçınar, Siyamder İç Anadolu Koordinatörü Cengiz Kasak ve JCI Ankara Direktörü Beril Günay’ın konuşmalarının ardından dağıtılan eldiven ve çöp torbalarıyla gönüllüler Seğmenler Parkı’nı temizlemeye başladılar. Bir buçuk saat süren temizliğin ardından etkinlik alanında gönüllüler için mini bir konser de verildi.

Etkinliğin sonunda gönüllülerce toplam 323 kilo çöp toplandı.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24692
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Seğmenler Parkı’nda temizlik vakti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat