17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Eğitimci Belkıs Güneş, bedenini bağışladığı Hacettepe Tıp’ta anıldı

Tarih: 26 Eylül 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 143

Geçtiğimiz yaz hayatını kaybeden Yaşantı Paylaşım Merkezi Gençlik Vakfı (YPMGV) kurucusu, eğitimci Belkıs Güneş için naaşını bağışladığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde anma töreni düzenlendi

Hacettepe Üniversitesi Anatomi Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek

Geçtiğimiz Ağustos ayında tatil için gittiği Dikili’de kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden eğitimci Belkıs Güneş için vasiyeti üzerine vücudunun bağışlandığı Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde anma töreni düzenlendi. Törene Güneş’in oğlu Alp Güneş, ailesi, çalışma arkadaşları ve kurduğu vakıftan birçok öğrenci katıldı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Bilimdalı Konferans Salonunda saat 15.00’de başlayan törende Hacettepe Üniversitesi Anatomi Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Deniz Demiryürek,  bir insanın öldükten sonra  insanlığa en büyük yararının vücudunu bağışlaması olduğunu, bu nedenle Belkıs Güneş’e minettar olduklarını söyledi. Güneş’in bir çok öğrencinin yetişmesine imkan sağladığını belirten Demiryürek, “Kendisi bilimin faydasına inandığı için araştırmalarımıza destek vermeyi amaçlayan Belkıs Güneş, bedenini tıp fakültemize bağışladı. Sayıları on binleri bulan öğrencilerin yetişmesine katkı sağladığı için kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

Burçin Cihan

Prof. Dr. Deniz Demiryürek’in konuşmasının ardından Belkıs Güneş’in ölümü üzerine meslektaşlarının, öğrencilerinin ve akademisyenlerin konuşmalarını içeren bir video izletildi. 

 

Cihan: “Hayatımızda önemli bir figürü kaybettik”

Görüntülerin ardından Güneş’in öğrencilerinden Burçin Cihan da törende bir konuşma yaptı. Belkıs Güneş’in kendilerine sadece maddi değil, duygusal ve sosyal olarak da çok büyük bir destek kaynağı olduğunu söyleyen  Cihan, “Hayatımızda çok önemli bir figürü kaybettik” dedi. Kendisinin Vakıf’ta geçirdiği günlerden ve Belkıs Güneş’in Vakıf için yaptıklarından bahseden Cihan, “İlk defa Vakıf’tan burs alacağımızı söylediğinde çok şaşırmıştım, çünkü biz zaten burstan öte şeyler alıyorduk. Her zaman bizim için çalıştı, ışıklar içinde uyusun” dedi

 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun

Kürsüye son olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Altun çıktı. Tıp Fakültelerindeki en büyük eksikliğin kadavra olduğunu söyleyen Altun, yıllık kadavra ihtiyacının 500-600 olduğunu ancak yılda sadece 10 bağış yapıldığını dile getirdi. Altun, “Bağışın anlamı çok yüksek. Ben fakültem ve tıp eğitimine gönül vermiş insanlar adına Belkıs Güneş’in ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Belkıs Güneş’ten “Bilge bir hanımefendi” diyerek söz eden Bülent Altun,“Bilgi birikimini, donanımını çevresiyle ve toplumla paylaşmaktan asla çekinmezdi. Güneş öldükten sonra da eğitime katkıda bulundu” şeklinde konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/24784
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Eğitimci Belkıs Güneş, bedenini bağışladığı Hacettepe Tıp’ta anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat