17 Temmuz 2023, Pazartesi - 04:55

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Tiyatronun duayeni Erhan Gökgücü son yolculuğuna uğurlandı

Tarih: 15 Şubat 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 161

Dün hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun önemli ismi Erhan Gökgücü, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Tiyatroya büyük katkıları olan oyuncu, yönetmen Erhan Gökgücü, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetmişti. Pek çok üniversitede tiyatro dersleri de veren Gökgücü bugün, Kocatepe Camiinde öğlen kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi. İLEF Öğretim Görevlisi Itır Gökgücü Demiray’ın da babası olan Gökgücü, son yolculuğuna ailesi, öğrencileri, sevenleri ve çok sayıda tiyatro sanatçısı tarafından alkışlarla uğurlandı.

Gökgücü kimdir?

Tiyatro eğitimini 1963 yılında Ankara Devlet Konservatuarı’nda tamamlayan Gökgücü bir çok öğrenciyi de alana kazandırdı. İzmir Devlet Konservatuarı’nda sahne, diksiyon, fonetik üzerine, Ege Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda da konuşma üzerine eğitim verdi. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü’nde sahne dersi öğretmenliği yaptı. Gökgücü, Kültür-Sen başkanlığı yapmasının yanı sıra Trabzon Devlet Tiyatrosu ile Adana Devlet Tiyatrosu’nda müdür ve sanat yönetmeni olarak da çalıştı ve 1998’de Devlet Tiyatroları Başrejisörlüğü’ne atandı.

Usta oyuncunun rol aldığı yetmişe yakın, rejisör olarak sahneye koyduğu kırka yakın oyun vardı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27038
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Tiyatronun duayeni Erhan Gökgücü son yolculuğuna uğurlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat