24 Temmuz 2023, Pazartesi - 05:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cumhuriyet aydını Kışlalı, katledilişinin 21’nci yıl dönümünde anılıyor

Tarih: 21 Ekim 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 86

Fakültemizin hocalarından yazar, gazeteci, Cumhuriyet aydını Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 21. yılında anılacak.

Yazar, gazeteci, bilim insanı, Cumhuriyet aydını Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, katledilişinin 21’inci yılında anılıyor.

İLEF’teki dersine gitmek üzere evinden çıkan Kışlalı, arabasına bırakılan bombalı paketin patlaması sonucu 21 Ekim 1999’da katledilmişti.

Her yıl yapılan çok sayıda etkinlikle hatırlanan Kışlalı, pandemi koşulları nedeniyle bu yıl yalnızca mezarı başında anılacak. Cumhuriyet Okurları (Cumok)’nın düzenlediği programla sevenleri saat 12.00’de Kışlalı’nın Karşıyaka Mezarlığı’ndaki gömütü başında olacak.

Ahmet Taner Kışlalı Kimdir?

Ahmet Taner Kışlalı, 1939 yılında Zile’de doğdu. Kabataş Lisesi’nden sonra SBF‘yi bitirdi. Paris Üniversitesi’nde Anayasa Hukuku ve Siyaset Bilimi dalında doktora yaptı. 1972 yılında doçent oldu. 1977’de CHP listesinden İzmir milletvekili seçildi. 1978’de Bülent Ecevit hükümetinde Kültür Bakanı olarak yer aldı. 12 Eylül sonrasında üniversiteye dönerek 1988’de profesörlüğe yükseldi. Kemalizm, laiklik, demokrasi ve siyaset bilimi üzerine pek çok kitabı bulunan ve uzun süre İletişim Fakültesi’nde dersler veren Kışlalı, Nokta dergisinde ve Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları da yazdı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29368
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cumhuriyet aydını Kışlalı, katledilişinin 21’nci yıl dönümünde anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat