14 Eylül 2024, Cumartesi - 00:24

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara Üniversitesi’nde

Tarih: 24 Nisan 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 13

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ni ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Steinmeir’i ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, bugün Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi’ni (DTCF) ziyaret etti. Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Steinmeier’i DTCF’de Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Rektör Yardımcıları ve Dil ve Tarih – Coğrafya Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Kayapınar karşıladı.

Fakülte binasını gezen Cumhurbaşkanı Steinmeier, DTCF’nin mimarı olan Alman Mimar Bruno Taut’un çalışmalarının yer aldığı Farabi Salonu Fuayesi’ndeki sergiyi ve Alman Mimar Taut anısına yapılan anıtı ziyaret etti. Alman Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencileri ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Steinmer, öğrencilerle birlikte fotoğraf çektirdi.

Rektör Prof. Dr. Ünüvar, Cumhurbaşkanı Steinmeir’i ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek Steinmeir’e Ankara Üniversitesi’nin sembolü Güneş Kursu, 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında TBMM’de yaşanılanların anlatıldığı “Gazi Mecliste O Gece” isimli kitabın Almanca çevirisi ile Almanya’dan Türkiye’ye gelen Alman bilim insanlarıyla ilgili yazılan kitapları takdim etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/37792
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier Ankara Üniversitesi’nde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Mayıs davasında ilk duruşma görüldü: Tutuklu 25 kişi tahliye edildi

İstanbul’da 1 Mayıs'ı Taksim'de kutlamak isteyen ve Saraçhane'de polisle karşı karşıya gelen 25 kişi hakkında tahliye kararı verildi.

Kapat