18 Temmuz 2024, Perşembe - 18:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

1 Mayıs davasında ilk duruşma görüldü: Tutuklu 25 kişi tahliye edildi

Tarih: 18 Temmuz 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1

İstanbul’da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen ve Saraçhane’de polisle karşı karşıya gelen 25 kişi hakkında tahliye kararı verildi.

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isterken kolluk kuvvetiyle karşı karşıya kalan ve ilerleyen günlerde tutuklanan 25 kişi ile tutuksuz yargılanan 5 kişi hakim karşısındaydı. İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmada 72 gündür tutuklu olan 25 kişiye tahliye kararı verildi. Dava 25 Aralık’taki duruşmayla devam edecek.

Bugün görülen duruşmada 30 kişi, 3 yıl 9 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıktı. Savunmaların yapıldığı ve 8 saat süren ilk duruşmada ara karar açıklayan Mahkeme tüm tutuklu sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Dosya 25 Aralık’ta görülmeye devam edecek.

Ne olmuştu?

Bu yıl 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen işçiler, kortejler eşliğinde yürümek için Saraçhane’de toplandı. DİSK, KESK ve pek çok sendikayla demokratik kitle örgütlerinin yanı sıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da 1 Mayıs sabahı Saraçhane’deydi. Taksim’e yürürken polis engeliyle karşılaşan ve arbedeye karışan 77 kişi evlerine yapılan operasyonla gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılık’ı tarafından hazırlanan iddianamede 30 tutuklu hakkında  “kanunsuz toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılma” suçlamasıyla 8 aydan 4 buçuk yıla kadar, “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla 8 aydan 4 yıla kadar, “kamu malına zarar verme” suçlamasıyla da 1 buçuk yıldan 4 buçuk yıla kadar olmak üzere toplamda 3 yıl 9 aydan 17 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38480
Yol: Ana sayfa » Yazılar » 1 Mayıs davasında ilk duruşma görüldü: Tutuklu 25 kişi tahliye edildi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hayvanseverler “uyutma yasasına” karşı eylemdeydi

Gündemdeki yasa teklifi hazırlığına tepkiler bugün Meclis önüne taşındı. Basın açıklamasında “Toplayamazsın, hapsedemezsin, öldüremezsin” sesleri yükseldi.

Kapat