13 Ağustos 2024, Salı - 13:55

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Binlerce kişi meteor yağmurunu Ankara Üniversitesi Rasathanesi’nde izledi

Tarih: 13 Ağustos 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 2

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde meteor yağmuru heyecanla takip edildi.

Ankara Üniversitesi’nin Ahlatlıbel’de bulunan Kreiken Rasathanesi, dün gece binlerce gökyüzü meraklısını ağırladı. Saat 20.00 -00.00 arasında gerçekleştirilen “Perseid Meteor Yağmuru Özel Etkinliği”ne binlerce kişi katıldı. Etkinlik kapsamında, Perseid meteor yağmuru, 3 mobil ve 1 sabit olmak üzere toplam 4 teleskopla izlendi.

Perseid Meteor Yağmuru Özel Etkinliğin açılış konuşmasını Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Baştürk yaptı. Baştürk, meteor yağmurları, uzay ve yıldızlar hakkında katılımcılara bilgi vererek, Perseid meteor yağmurunun çıplak gözle de görülebileceğini belirtti. Konuşmanın ardından, katılımcılara bir meteorun dünyaya çarpmasını konu alan animasyon filmi gösterildi ve meteorlar hakkında detaylı bir sunum yapıldı.

Gökyüzü ve uzay meraklılarının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, her meteor geçişi heyecanlı karşılandı.

Katılımcılar, yanlarında getirdikleri teleskoplarla da gökyüzünü incelerken, birçok kişi kayan meteorları fotoğraflamak için yarıştı. Etkinlik görevlileri, bu kadar yoğun bir ilgiyle karşılaşmayı beklemediklerini dile getirdi.

Doç. Dr. Yılmaz: “Yılın en fazla meteor yağışı gözlemleniyor”

Ankara Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mesut Yılmaz, etkinliğin geçen yılardaki gibi yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Yılmaz, “Perseid meteor yağmuru, yılın en fazla meteor yağışının gözlemlendiği etkinliklerden biri. Şu anda rasathanemizde tahmini olarak 3 bin – 3 bin 500 ziyaretçi var ve dışarıda bekleyen birçok insan da bulunuyor. Onlara en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışıyoruz. 4 teleskopla gökyüzünü izlemeye açtık, ziyaretçilerimiz hem teleskoplarla hem de çıplak gözle meteor yağmurunu gözlemleme fırsatı buluyor” diye konuştu.

Yılmaz ayrıca, rasathanenin her yıl Nisan ayında başlayıp Ekim ayına kadar ayda bir kez düzenlenen halk günleriyle halka açık olduğunu da belirtti. Rasathanede ziyaretçilere teleskoplarla gök cisimleri gösteriliyor ve bilgilendirici sunumlar yapılıyor.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38609
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Binlerce kişi meteor yağmurunu Ankara Üniversitesi Rasathanesi’nde izledi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Dün “İLEF’te Panayır Cebeci’de Bahar” vardı

Son yılların en coşkulu Panayır'ı mezunları, öğrencileri, hocaları ve fakülte çalışanlarını bir araya getirdi. Anket sonuçları kahkahalara neden olurken Random grubunun sahne aldığı dakikalar eğlenceyi doruğa taşıdı.

Kapat