4 Mayıs 2024, Cumartesi - 17:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Prof. Dr. Bek: “Bir tuşa basmanın kendisi bile şiddeti bir anda bitirdi”

Tarih: 09 Mart 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 313

Kadın Hakları Savunuculuğunda Video Atölyesi, Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevinde yapıldı.

Kadın Hakları Savunuculuğunda Video Atölyesi, bugün saat 10.00’da ATK Sanatevinde başladı. Prof. Dr. Mine Gencel Bek, yürütücüsü olduğu atölyenin amacını “Video aktivizminin kadın hak savunuculuğunda aktif kullanımı” olarak belirtti. Video aktivizminin yöntemlerini anlatarak sunumla devam eden Prof. Dr. Bek, toplumsal olaylarda kayıt almanın caydırıcı etkisinden bahsetti ve caydırıcı etkiye örnek olarak yaşadığı bir deneyimi anlattı.

“Bir tuşa basmanın kendisi bile şiddeti bir anda bitirdi”

video atölyesi (61) (500x466)

Prof. Dr. Bek, “Atık kâğıt toplayan çocuklar her gün bizim evin önünden geçerdi, bunlar sürgün edilmiş Kürt çocuklar. Bu çocuklar göz teması bile kurmaz çünkü başlarına bela almak istemiyorlar. Birkaç kez iletişim kurmaya çalıştım onlarla. Bir gün zabıta geldi ve kâğıt toplayan çocukları itip kakmaya başladı. Ben de gayriihtiyari telefonu elime aldım. Video çekmeye başladım ve bağırarak, çekiyorum sizi dedim. Bunun üzerine zabıta çocukları bıraktı. Yani bir tuşa basmanın kendisi bile şiddeti bir anda bitirdi” dedi. Prof. Dr. Bek’in sunumunun ardından atölyede uygulamalar yapıldı. Üç gruba ayrılan katılımcılar, senaryolar oluşturdu ve senaryolarını cep telefonu kameralarıyla kayda aldı. Atölye çalışması, çekilen görüntülerin izlenmesiyle son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6105
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Prof. Dr. Bek: “Bir tuşa basmanın kendisi bile şiddeti bir anda bitirdi”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat