23 Nisan 2025, Çarşamba - 02:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Cebeci davası Pazartesi başlıyor

Tarih: 09 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 471

Geçtiğimiz yıl Cebeci Kampüsü’ne giren polisin gözaltına aldığı ve aralarında öğretim elemanlarının da bulunduğu 23 kişinin davası, 12 Ekim Pazartesi günü Ankara Adliyesi’nde başlıyor.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü ve çevresinde 9 Ekim 2014’te yapılan Kobanê ile dayanışma eylemine müdahale eden polis, kampüse girmiş ve 5’i öğretim elemanı olmak üzere toplam 23 kişiyi  gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlara açılan dava, 12 Ekim Pazartesi günü saat 09.00’da Ankara Adliyesi’nde başlıyor.

Gözaltına alınan öğretim elemanlarının da üye olduğu Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, yargılanacak olan üye ve öğrencilere destek için bir dizi basın açıklaması çağrısı yaptı. Şube, 12 Ekim Pazartesi günü saat 08.00’de Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin arka bahçesinde, 08.30’da Ankara Adliyesi’nde, 11.00’de de Adliye önünde basın açıklamasına çağırdı.

Olaydan yaklaşık bir yıl sonra başlayacak davanın sanıkları şöyle: SBF Araştırma Görevlileri Abdulcelil Kaya, Aysun Gezen, Nail Dertli, Onur Can Taştan ve İLEF Araştırma Görevlisi İlkay Kara ile öğrenciler Aykut Gündoğdu, Bedri Sinan Güneş, Burak Demir, Cem Kaan Gürbüz, Demet Yılan, Emre Aydın, Emrehan İçöz, Fırat Can Çağlayan, Furkan Bircan, Hüseyin Koç, İlyas Ertunç, İslam Ali Meşeli, Murat Can Çoban, Nihat Sarıkaş, Osman Polat, Salih Kaplan, Sedat Aydın, Sinan Cem Öztürk.

GÖRÜNÜM’ün olay günü çektiği videolar şöyle:

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8395
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Cebeci davası Pazartesi başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÇGD, “2024 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödüllerini” açıkladı

Çağdaş Gazeteciler Derneği 2024 yılının başarılı gazetecilerini belirledi. Yılın haberi ödülü Timur Soykan'ın oldu. ÇGD Dayanışma Ödülü de BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'e verildi.

Kapat