5 Mayıs 2024, Pazar - 14:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF öğrencileri, Suriyeli mültecileri anlatan fotoğraflarını sergiledi

Tarih: 20 Aralık 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 273

İLEF öğrencilerinin, Suriyeli mültecileri fotoğraflarla anlatan “Ben Aslında Hiç Yaşamadım” adlı sergisi Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde açıldı. Sergi, 25 Aralık’a kadar görülebilecek.

İLEF öğrencilerinin, Suriyeli mültecileri fotoğraflarla anlatan “Ben Aslında Hiç Yaşamadım” sergisi, cuma günü saat 18.30’da Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde açıldı. Açılışında Emre Çoker’in fire staff, dragon staff, picsel staff gösterileri yaptığı sergi, 25 Aralık’a kadar görülebilecek.

Çoker’in gösterilerinin ardından sergide emeği geçenler adına Ayhan Bal konuşma yaptı. Bal, “Sanatevi içinde olup sanat çıkarmadan bir iş yapmaya çalıştık. Hiçbir dinin, hiçbir siyasetin, hiçbir felsefenin içinde olmadığı bir coğrafya, coğrafya insanlarının Ankara’daki hayatları… Onların nasıl yaşamadıklarını size göstermeye çalıştık. Umarım göstereceğiz. Kapı gibi bir ekiple size çok güzel bir iş çıkarmaya çalıştık. Tek dikkat ettiğimiz şey, ajitasyon ve acıma yok. Hitap ettiğimiz kesim insani duygular. Gerçekten insanları iyi bir şekilde göreceksiniz” şeklinde konuştu.

İLEF öğrencileri, Suriyeli mültecileri anlatan fotoğraflarını sergiledi (Burak Demir) (6)

Fotoğraf: Burak Demir

Sergi düzenleyicileri arasında bulunan Beril Mihriban Genç ise sergi hakkında, “İnsanları acındırmak için sergi yapmak istemedik. Böyle bir algı da yaratmadığımızı düşünüyorum. Onlar ne yediler, ne içtiler, günlük hayatlarında nasıllardı; bunları göstermek istedik” dedi.

Bal, sergi fikrinin, çalıştığı bir proje sırasında oluştuğunu kaydetti. Projenin kamera arkasında fotoğraf çektiğini belirten Bal, fotoğraflarının ilgi görmesi sonucu İLEF’te bir ekip oluşturduklarını ve bu ekiple çalışmalar yapıp sergiyi düzenlediklerini söyledi. Bal, 2016 Martında da Bursa ve İstanbul’da çalışmalar yapıp yeni bir sergi açmayı planladıklarını da ifade etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9509
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF öğrencileri, Suriyeli mültecileri anlatan fotoğraflarını sergiledi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat