24 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’in çınarları veda etti

Tarih: 18 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 837

İletişim Fakültesi’nde uzun yıllar emek veren öğretim üyelerinden Prof. Dr. Eser Köker ve Prof. Dr. Arslan Sonat emekliye ayrıldı.

İLEF’in çınarları veda etti

Fotoğraf: Oğuzhan Burak

İLEF’te 1986 yılında göreve başlayarak Siyaset Bilimi, Sözlü Kültür ve Uygarlık Tarihi gibi lisans derslerini veren ve bunun yanı sıra iki yıl da dekanlık yapan Prof. Dr. Eser Köker 28 Eylül’de emekli oldu.

Eğitimini, 1983-1988 yılları arasında Ankara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda sürdüren Köker, doktora tez çalışmasını “Türkiye’de Kadın, Eğitim Siyaset: Yüksek Öğretim Kurumlarında Kadının Durumu Üzerine” adlı çalışma ile Marmara Üniversitesi’nde gerçekleştirmişti.

Köker’in yanı sıra 1995 yılında İLEF’te göreve başlayan ve daha sonra Gazetecilik Bölümü Basın Ekonomisi ve İşletmeciliği Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Arslan Sonat da emekli oldu. Sonat, görevi boyunca İktisat, Türkiye Ekonomisi ve Dünya Ekonomisi derslerinin yanı sıra yüksek lisans ve doktora derslerini de verdi.

Bu değerli öğretim üyelerinden ders aldıkları için şanslı olduklarını belirten öğrencileri Köker’i kadın hakları konusunda her platformda mücadele etmesinden dolayı örnek aldıklarını söyledi. Öğrencileri, babacan tavırları ve dersteki anlatım tarzıyla öğrencilerin en sevdiği hocaların başında gelen Sonat’ın da emekliliğinden dolayı üzgün olduklarını belirttiler.

Uzun yıllar süren hizmetlerinin ardından Sonat ve Köker için Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde ayrı ayrı düzenlenen veda törenlerine birçok akademisyen katıldı. Köker ve Sonat göreve yeni başlayan meslektaşlarına, mesleklerinin ilerleyen dönemlerinde karşılaşacakları her türlü sorunlara karşı dimdik ayakta durması gerektiğini belirttiler. İki akademisyen törenlerin ardından meslektaşları ve okul çalışanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/955
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’in çınarları veda etti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat