1 Ağustos 2023, Salı - 23:49

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Dost Kitabevi artık daha büyük

Tarih: 11 Ocak 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 779

Ankaralıların uğrak noktalarından Karanfil Sokak’taki Dost Kitabevi yenilendi. Dost Müzik evi, Büyük Dost’a taşındı. Böylece Kızılay’da bulunan Dost Kitabevi sayısı bire düştü.

Ankara’nın eski kitapevlerinden olan Dost Kitapevi, 4 aylık tadilat ve yenileme çalışmalarının ardından, bir hafta önce yeni haliyle okurla buluştu. Kitapevi 750 metrekareden 1.500 metrekareye genişledi. Ankaralı okurların “Büyük Dost” diye bildiği Karanfil Sokak’taki Dost Kitabevi Şubesinde kitap çeşidi de 45 binden 60 bine çıktı.

Dost Kitapevi Mağaza Müdürü, Türkiye’de kitap çeşitliliği ve büyüklük alanında ilk üçte olduklarını iddia ederken,  okurların ve çalışanların da kitabevinin genişlemesinden memnun olduğunu söyledi. Okurlardan bazıları kitap çeşitliliğinin artmasıyla memnuniyetlerini dile getirirken bazı okurlar ise alışveriş merkezine benzettikleri için yeni mağazanın eskisine göre daha “soğuk” olduğunu söyledi.

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Yeni mağazanın genişleyen kısmında bulunan ağaçlar ise korunuyor. Ağaçların kesilmemesi için uğraş verdiklerini söyleyen Dost yetkilileri, okurların da bu ağaçların mağaza içindeki varlığını olumlu karşıladıklarını dile getiriyor. Diğer şubelerin Karanfil Sokak’taki Dost şubesine taşınmasıyla birlikte Dost’un Ankara’daki şube sayısı 4’e düştü. Kapanan şubelerin çalışanları da Büyük Dost’ta çalışmaya devam ediyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9822
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Dost Kitabevi artık daha büyük

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat