15 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:30

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ahmet Say’a veda: Yüzlerce seveni yalnız bırakmadı

Tarih: 12 Mayıs 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 68

Müzikolog, yazar ve aydın Ahmet Say, kendisi için düzenlenen törenlerin ardından bugün toprağa verildi. Say’ı son yolculuğuna çok sayıda siyasetçi, sanatçı, okurları, öğrencileri ve sevenleri uğurladı.

Eğitimci, yazar, müzikolog Ahmet Say, Ankara’da düzenlenen etkinliğin ardından Kocatepe’de kılınan cenaze namazı sonrası Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Say için bugün Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Tabutunun sahnede olduğu törende Say’a, kalabalık bir izleyici topluluğu veda etti.

Ahmet Say’ı uğurlamaya gelenler salona sığmadı.

Buradaki törende Say’ın eşi Handan Say, oğlu Fazıl Say, gelini Ece Say’ın yanı sıra CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serap Yazıcı ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Önceki gün tedavi gördüğü hastanede 87  yaşındayken hayatını kaybeden Ahmet Say için düzenlenen Say’ın hayatını anlatan bir belgesel gösterildi. Ardından kürsüye Say’ın arkadaşı Şair Ahmet Telli çıktı. Telli, Say için şunları söyledi:

Ahmet Telli: “İki Ahmet Say var: Baba Ahmet Say ve Devrimci Ahmet Say”

“Ahmet Say’dan söz ederken iki ana cümle önemlidir: Baba Ahmet Say ve Devrimci Ahmet Say. Eylemleri, fikirleri nedeniyle hapis de yattı. Hapiste açlık grevlerine de katıldı. 80 yaşına doğru o hâlâ uslanmaz biriydi ve Yüksel Caddesindeki direnişlere bedeniyle, sözüyle katıldı. Haksız ve hukuksuzlara karşı direnişlerde bulundu. Bulunmayı bir aydın görevi saydı. Örgütçülüğü, iş yapma ve başladığı işi bitirme arzusu onu eylemci kaldı. Türk Solu ve Türkiye Solu adlı politik dergilerde nasıl inatçı, uzlaşmaz ve cesur biriyse, etik ve estetik alanda ölümsüzdür. Onun en çok canını yakan olaylardan biri de 93 Temmuzundaki Madımak yangınıdır. Madımak hem öfkesini büyüttü hem de sağlığına bir darbe oldu. Ahmet Say, haysiyetli aydın kuşağının temsilcilerinden biriydi ve öylece ayrılıyor aramızdan. Onun bıraktığı yerden yıldızlara karşı ıslık çalmayı unutmayalım.”

Şair Ahmet Telli, Say’ı anlattı.

Fazıl Say babasını “Babam Ahmet Say” bestesiyle uğurladı

Oğlu, müzisyen Fazıl Say da babası için düzenlenen törende kısa bir konuşma yaptı. Oğul Say, Ahmet Say’ın oğlu olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek şöyle konuştu:

“O herkesin Ahmet abisiydi. Türkiye’deki tüm edebiyatçıların, tüm müzisyenlerin Ahmet abisiydi. Ahmet Say gibi üretken bir sanatçının ailesi olmak benim için de Say ailesi adına da çok büyük bir onur. Onun edebiyat eserlerine de müzik eserlerine de en iyi şekilde sahip çıkacağız. Uzun yıllardır ‘Say Vakfı’ kurmayı planlıyoruz ve bu vakıfta babamın tüm eserlerinin yaşatılmasını planlıyoruz. Onu anlatmaya kelimeler yetmez. Hepimizin başı sağ olsun.”

Fazıl Say konuşmasının ardından, babası için bestelediği “Babam Ahmet Say” piyano eserini ilk kez icra etti. Say ardından “Babamı toprağa vermeden önce bir parça daha çalmak istiyorum” diyerek Aşık Veysel’in “Kara Toprak” isimli türküsünden uyarladığı bestesini çaldı.

Fazıl Say, “Babam Ahmet Say” isimli bestesini ilk kez dinletti.

Kılıçdaroğlu, Sancar ve Yavaş da Say için Kocatepe’dydi

Geçen Salı günü (10 Mayıs) yaşamını yitiren Say’ın naaşı, cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camii’ye getirildi. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da cenaze törenine katıldı.

  

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/32626
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ahmet Say’a veda: Yüzlerce seveni yalnız bırakmadı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat