16 Temmuz 2023, Pazar - 14:05

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Gazeteci Nuh Köklü anılıyor

Tarih: 17 Şubat 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 69

Meslektaşları ve sevenleri, arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada öldürülen gazeteci Nuh Köklü’yü unutmadı.

Gazeteci Nuh Köklü arkadaşlarıyla kartopu oynadığı sırada bir kartopunun dükkanının camına gelmesini bahane eden bir kişi tarafından göğsünden bıçaklanarak öldürülmüştü. Köklü o gün “İç Güvenlik Paketi”ne karşı Kadıköy’de bir etkinliğe katılmıştı. İç Güvenlik Paketi, Köklü’nün öldürülüşünden yaklaşık 5 hafta sonra Meclis’te kabul edilmişti.

Meslek örgütleri ve meslektaşları Köklü’yü andı

Çok sayıda gazetecinin sosyal medyada #NuhKöklü başlığıyla andığı Köklü için meslek örgütleri de paylaşımlarda bulundu.

Katile müebbet hapis

Katil zanlısı Serkan Azizoğlu “Silahı getirir hepinizi öldürürüm, raporum var ertesi gün de elimi kolumu sallar çıkarım” ifadelerini kullanmış, 27 Mayıs 2016 tarihinde “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapis cezasına çarptılımıştı. GÖRÜNÜM olarak 112. sayımızın manşetini, 2009 yılında Sabah – ATV’de greve çıkan gazetecilerden de biri olan Nuh Köklü’nün öldürülüşüne ayırmıştık.

Köklü’nün cenazesine katılan İLEF öğrencileri Nuh Köklü’yü kartoplarıyla uğurlamış, 23 Şubat günü İLEF kantini Kulis’te bir anma düzenleyerek Köklü’yü şu sözlerle anmıştı:

“Nuh ağabey, iç güvenlik yasasına karşı eylemden sonra sokakta kartopu oynarken öldürüldü. Son günlerde hem mecliste hem ülke gündeminde ne amaca hizmet ettiğini çok iyi bildiğimiz ‘İç Güvenlik Yasası’ çıkmasın diye eylemdeydi. Gözünü kar bürümüş iktidarın daha fazla Berkin, Ceylan, Uğur öldürülmesini ve bunu yasallaştırılmasını gönlü razı değildi. Nuh ağabey, ‘Yasal’ mermiyle öldürülen çocuklar olmasın diye, kartopu oynayabilsin diye oradaydı. Buradan sözümüz olsun sana Nuh ağabeyi, tabutuna koyduğumuz kartopları kalemler görüntü olsun diye konulmamıştır”

 

Nuh Köklü kimdir?
1968 yılında Ankara’da doğan Köklü liseyi Mamak Lisesinde okudu. İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu Radyo ve Televizyon bölümünü bitiren Nuh Köklü İstanbul Life Dergisi’nde editör olarak başladı. Farklı dergilerde de çalışan Köklü Bir gün Gazetesinin kuruluşunda yer aldı. 2003 senesinde Latin Amerika’ya giden gazeteci, editör olarak çalıştığı Bianet’e haber göndermeye devam etti. Türkiye’ye döndüğünde Sabah Gazetesi’nde çalıştı. 2009 yılında ATV-Sabah grubundaki grev nedeniyle işten çıkartıldı. O dönem Türkiye Gazeteciler Sendikası üyesiydi. Ardından NTV’de çalışmaya başlayan Köklü kadro daraltılması gerekçesiyle NTV’deki işinden de çıkarıldı. Öldürüldüğünde 47 yaşındaydı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31668
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Gazeteci Nuh Köklü anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat