16 Temmuz 2023, Pazar - 10:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İnternet ihtiyacı da arttı, sivil toplumdan “internet kotaları kaldırılsın” çağrısı geldi

Tarih: 25 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 62

Türkiye Bilgi ve İletişim Derneği tarafından yapılan açıklamada, internetin gündelik hayattaki rolü ve önemi vurgulanarak, kotalı internet hizmetinin kaldırılması talep edildi.

Toplumsal Bilgi ve İletişim Derneği (TBİD), “İnternet Kotaları Kaldırılmalı! Hemen, Şimdi!” başlıklı bir açıklama yayımladı. İnternet erişiminin, Birleşmiş Milletler tarafından bir hak olarak tanımlandığı vurgulanan açıklamada, Adil Kullanım Kotası uygulamasının, 31 Aralık 2018 tarihinde sona ermesi gerekmesine rağmen, farklı yollarla devam ettirildiği ifade edildi. Açıklamada, Covid-19 salgınıyla birlikte ortaya çıkan koşullarda internetin eğitim, çalışma hayatı, sosyalleşme gibi alanlarda daha aktif biçimde kullanıldığına dikkat çekildi ve hiçbir gelişmiş ülkede bulunmadığı ifade edilen “kotalı, limitli ve sınırlı internet hizmeti”‘nin kaldırılması talep edildi.

Açıklama metnine, https://www.tbid.org.tr/blog-tr/internet-kotalari-kaldirilmali/ adresinden ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27589
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İnternet ihtiyacı da arttı, sivil toplumdan “internet kotaları kaldırılsın” çağrısı geldi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat