21 Şubat 2024, Çarşamba - 02:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Metin Göktepe, katledilişinin 26’ncı yıl dönümünde anıldı

Tarih: 08 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 119

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, gözaltındayken öldürülüşünün 26’ncı yıl dönümünde mezarı başında ve sosyal medyada yapılan paylaşımlarla anıldı.

Ümraniye E Tipi Cezaevi’nde öldürülen tutuklular Orhan Özen ile Rıza Boybaş’ın cenaze törenini izlediği sırada polis tarafından götürüldüğü Eyüp Kapalı Spor Salonu’nda dövülerek öldürülen Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, ölümünün 26’ıncı yılında bir kez daha Atışalanı Esenler Kemer Mezarlığı’ndaki mezarı başında anıldı. Anmaya, Metin Göktepe’nin ailesi, Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, Cumhuriyet Halk Partisi yöneticileri, Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Gazeteci Ahmet Şık, Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı Gökhan Durmuş, İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Evrensel gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, Berkin Elvan’ın ailesi ve çok sayıda gazeteci katıldı. Göktepe’nin mezarına Evrensel gazetesi ile birlikte karanfiller bırakıldı.

Gazetecilik meslek örgütleri Göktepe’yi unutmadı

Metin Göktepe’yi gazetecilik örgütleri de unutmadı. Göktepe için bugün sosyal medya hesaplarından şunlar paylaşıldı:

Türkiye Gazeteciler Sendikası: “Evrensel muhabiri #MetinGöktepe‘nin tek amacı gerçekleri yazmaktı. Polislerce darbedilerek öldürüldü. Meslektaşları birlik oldu, kamuoyu olayın peşini bırakmadı. Beş yıllık dayanışma sonucu polisler mahkûm edildi. Gazetecilerin yılmayacağı gösterildi. Bugün hâlâ aynı yoldayız.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: TGC, Twitter’daki paylaşımında “Metin Göktepe hak odaklı bir haberciydi” diyerek yaptığı açıklamayı duyurdu.

Çağdaş Gazeteciler Derneği: “26 yıl önce gazetecilik ve hakikatte ısrar ettiği için polisler tarafından öldürülen meslektaşımız #MetinGöktepe‘yi saygıyla anıyoruz. Bu yürek hiç susmayacak!” 

DİSK Basın-İş: “Görevi başındayken polislerce gözaltına alınıp, dövülerek öldürülen gazeteci Metin Göktepe’yi, katledilişinin 26. yılında saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Bu yürek hiç susmayacak! #MetinGöktepe

Kılıçdaroğlu da andı

Ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Göktepe’yi sosyal medya hesabından şu ifadelerle andı:

“Gerçekler aydınlansın diye mesleğini icra ederken, gözaltında katledilen gazeteci Metin Göktepe’yi rahmetle anıyorum. İçimizdeki bu acılar hiç dinmeyecek ama benzer acıların yaşanmadığı bir ülkeyi hep birlikte inşa etmek; tek suçu haber yapmak olan Metin Göktepe’ye borcumuzdur.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31131
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Metin Göktepe, katledilişinin 26’ncı yıl dönümünde anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Depremde evini ve dükkanını kaybetti, borcu borçla kapatarak geçinmeye çalışıyor

Mustafa Karaman, Malatya'da geçici esnaf konteynerlerinde Apricosia isimli dükkanında kayısı ve kayısı ürünleri satıyor. Depremin ardından her şeye sıfırdan başlamış. Borçlarını başka borçlarla kapatmaya çalışıyor. Kira muafiyetinin uzamasını talep ediyor. Yağmur yağınca su basan konteynerlerin sorunlarını çözecek yetkili arıyor.

Kapat