18 Temmuz 2024, Perşembe - 18:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Ötanazi” karşıtı direniş 56’ncı gününde Kuğulu Park’taydı: “Bu kanlı yasayı kabul etmiyoruz”

Tarih: 18 Temmuz 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 2

Hayvan hakları savunucularının öncülük ettiği Sokaktayım Yanındayım direnişi 56’ncı gününde Kuğulu Park’taydı. Görünüm’e konuşan yurttaşlar “Bu kanlı yasayı kabul etmiyoruz” dedi.

Sokaktayım Yanındayım direnişi, 56’ncı gününde Kuğulu Park’ta yaşam nöbetine devam ediyor. Direnişe, Yaşam İçin Yasa ve Hayvan Yaşam Özgürlük İnsiyatifleri’nden yaşam hakkı savunucularının yanı sıra muhalefet partilerinden milletvekilleri ve yurttaşlar da destek verdi. Aktivistler nöbette, sokak hayvanlarına ‘ötanazi’ öngören kanun teklifine karşılık “Hayvan, yaşam, özgürlük”, “Meclisiniz kan kokuyor”, “Hayvanları değil katilleri topla”, “Kurtuluş yok tek başına ya bütün türler ya hiçbirimiz” sloganları attı.

Yuvaer: “Bu kanlı yasayı kabul etmiyoruz”

Görünüm’e konuşan Hayvan, Yaşam, Özgürlük İnisiyatifi gönüllüsü Hayal Yuvaer, tarihe kanlı bir yasanın geçmemesi için nöbette olduklarını belirterek şunları söyledi:

“Biz bu yasayı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz, hayır diyoruz. Biz hayvanlarımızın öldürülmesini, tarihe kanlı bir yasanın geçmesini, Türkiye’yi bu şekilde anmalarına izin vermeyeceğiz. Sokak hayvanları için nöbetteyiz. Bu kanlı yasayı kabul etmiyoruz. Sonuna kadar buradayız.”

Öztürk: “Herkesin sesine ihtiyacımız var”

Köpeğiyle birlikte Kuğulu’ya gelen Zehra Öztürk de kamuoyu oluşması için sahada ve sosyal medyada ses çıkarılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Herkesin dışarıda sahada veya sosyal medyada seslenmesi gerekiyor. Hiçbir şey olmasa bile sosyal medya paylaşımlarıyla bu yasaya karşı çıkarak seslenilmesi lazım. Biz hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bir düzenleme hayvanları öldürerek olamaz. Veteriner hekimlerin söylediği gibi dünyada sonuç alınan metot olan kısırlaştırmaların yapılması ve hayvanların sağlıklı, doğan alanlarında yaşamaları sağlanmalı.”

Sokak hayvanlarına ilişkin yasa teklifinde son durum

Sokak hayvanlarını “ötanazi” ifadesi yer verilerek öldürülmesini öngören yasa teklifi Meclis’te TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda dün görüşülmeye başladı. AKP Kahramanmaraş Milletvekili, eski Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi Başkanlığında toplanan komisyon 38 maddelik “Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”ni değerlendiriyor. Bu sabah 07.00’ye kadar çalışan Komisyon’da sık sık gerginlikler ve tartışmalar yaşandı. Kanun teklifinin ilk üç maddesi AKP ile MHP’li vekillerin oylarıyla kabul edildi. Görüşmelere 22 Temmuz Pazartesi günü devam edilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38483
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Ötanazi” karşıtı direniş 56’ncı gününde Kuğulu Park’taydı: “Bu kanlı yasayı kabul etmiyoruz”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteci Yazar Mustafa Ekmekçi mezarı başında anıldı

Ekmekçi'nin ailesi, meslektaşları ve okurları, 27’nci ölüm yıl dönümünde Cebeci Asri Mezarlığı'ndaydı.

Kapat