4 Mayıs 2024, Cumartesi - 11:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sınavların çevrimiçi yapılması için imza kampanyası başlatıldı

Tarih: 24 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 136

Bütünleme sınavlarının ertelenmesi öğrencilerden tepki çekti. Sınavların çevrimiçi olması talebiyle imza kampanyası başlatıldı.

Ankara Üniversitesi’nde bütünleme sınavları ertelendi. İnternet sitesi üzerinden dün gece saatlerinde yapılan açıklamada Ankara Üniversitesi Senatosu’nun aldığı kararla 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında 22-30 Ocak 2022 tarihlerinde yapılacak olan bütünleme sınavlarının hava muhalefeti nedeniyle ertelenerek 29 Ocak- 4 Şubat 2022 tarihleri arasında yüz yüze yapılmasına oy birliği ile karar verildiğini duyuruldu. Kararla ilgili yapılan sosyal medya paylaşımları öğrencilerin yoğun tepkisine neden oldu. Özellikle, sınavlar için Ankara dışına gidecek veya Ankara’ya dönecek olan öğrenciler, yolculuk için aldıkları biletlerin yandığını ifade ederek mağdur olduklarını belirtiyor. Sınavların ertelenme kararının çok geç alınması ve duyurulmasının, öğrencilerin maddi kayıplara uğramasına neden olduğu da kaydediliyor.

Çok sayıda Ankara Üniversiteli öğrenci, sınavların çevrimiçi yapılmasını istediklerini ifade ederek bu taleple change.org üzerinden de imza kampanyası başlattı. İmza kampanyasına katılım, haberimiz yayıma hazırlanırken 2 binin üzerine çıkmıştı ve hızla artıyordu.

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31432
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sınavların çevrimiçi yapılması için imza kampanyası başlatıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat