6 Mayıs 2024, Pazartesi - 20:48

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaralı sanatseverler “Yerle Gök Arasında” buluşuyor

Tarih: 03 Mayıs 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 2

Selçuk Demirel’in “Yerle Gök Arasında” başlıklı sergisi 25 Mayıs’a kadar Ankaralı sanatseverleri bekliyor olacak.

“Yerle Gök Arasında” Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Tasarımcı Selçuk Demirel’in çalışmalarından oluşan sergi, 25 Mayıs’a kadar sanatseverleri bekleyecek.

Sergi dünya, denge, çevre ve insan konularını, sanatçının 30 yıllık karikatüristik çizimleri ve Demirel’in Yapı Kredi Yayınları tarafından yayımlanan “Ağaçname – Sen Ne Güzel Bir Ağaçsın” isimli kitabından alıntıları bir araya getiriyor.

Daha önce İstanbul’da sanatseverlerin ziyaretine açılan sergi, Çankaya Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde bugün, Selçuk Demirel ve Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Julien Cats’in katılımıyla açıldı.

Sergiye ilişkin izlenimlerini Görünüm’e anlatan Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Acer, “Doğadaki kaynakların yok edilmesine yönelik çalışmaların olduğu bir sergi, çizimleri ile mesajı çarpıcı bir şekilde aktarıyor. Çizimler ile birlikte yapılan alıntılar beni çok etkiledi” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Dilek Acer

Grafiker Yusuf Demirtaş da sergiyi gezenler arasındaydı. Sergiye ilişkin Görünüm’e konuşan Yusuf Demirtaş, Selçuk Demirel’i uzun zamandır tanıdığını, yaptığı çalışmalarda estetik, kurgu, renk uyumu ve kompozisyon gibi unsurların güzel ele alındığını söyledi. Diğer çalışmalarını olduğu gibi bu sergideki çalışmalarını da çok beğendiğini dile getiren Demirtaş, “Serginin ağaçları anlattığını ve hayatımızda ağacın yerini vurguluyor” dedi.

Grafiker Yusuf Demirtaş

Sergiyi gezen İLEF mezunu Karaca Yiğit Pehlivanlı da sergiye ilişkin şunları söyledi:

“Selçuk Demirel’i afişlerden ve daha önce yaptığı tasarımlardan biliyordum. Bu konu üzerinde bir sergisi olduğunu görünce merak ettim. Önceki çalışmalarında olduğu gibi çizimler ve alıntıları çok anlamlı ayrıca tüm sergiyi bir bütün olarak görmek çok etkiliymiş.”

Karaca Yiğit Pehlivanlı

Daha önce İstanbul’da ziyarete açılan sergi 25 Mayıs tarihine kadar Ankara Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38102
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaralı sanatseverler “Yerle Gök Arasında” buluşuyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İneksiz İnek Bayramı sona erdi

Mektebi Mülkiye’nin geleneksel İnek Bayramı bugün tamamlandı. Bayramda öğrencilerin yürüttüğü inek ve gelenekselleşmiş imam duası yoktu.

Kapat