4 Mayıs 2024, Cumartesi - 10:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ankaralı kadınlar sokağa çıktı

Tarih: 08 Mart 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 195

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Ankara’da büyük coşkuyla kutlandı.

Ankaralı kadınlar sokağa çıktı

Fotoğraf: Salih Kaplan

Fotoğraf Galerisi

Emekçi Kadınlar Günü, dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Ankara’da da kutlandı. Kolej kavşağında biraraya gelen kadınlar, buradan Kızılay’a kadar sloganlar ve şarkılar eşliğinde yürüdü.  Katılımın yoğun olduğu yürüyüşte, artan kadın cinayetlerine ve kadına yönelik şiddetin durdurulamamasına dikkat çekildi. Başbakan Erdoğan’ın “En az 3 çocuk” ve kürtaj çıkışlarına da karşı tepki gösteren kadınlar, kadına yönelik baskı ve şiddetin hiçbir türünün kabul edilemeyeceğini dile getirdiler. Çağrısı Ankara Kadın Platformu tarafından yapılan yürüyüşte “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Tacize, kadın katliamlarına, tecavüze, erkek egemenliğine karşı özgürlük ve barış için yürüyoruz” dövizleri taşındı. Polisin aldığı yoğun “güvenlik önlemi” de dikkat çekti.

Kızılay’daki Ziya Gökalp Caddesi üzerinde Kürtçe ve Türkçe okunan basın açıklamasında, “Bizlere dayatılan bu karanlığı reddediyor, istediğimiz dünyayı kendi ellerimizle kurmak için kadın dayanışmasını büyütüyoruz. Biz kadınları yaşamın her alanında yok saymaya çalışan zihniyete ‘Artık yeter’ diyoruz. Kadın dayanışmasını büyütüyoruz” denildi.

“Süpergeci kadınlar sahnede”

Ankaralı kadınlar sokağa çıktı

Fotoğraf: Murat Mercan

Öte yandan Çankaya Belediyesi de Emekçi Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın verdiği kırmızı karanfillerle sahneye çıkan belediyeye bağlı kadın temizlik işçileri, çeşitli türküler seslendirdi. Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği etkinlikte konuşan Tanık, Kadınlar Günü’nün herkes tarafından kutlanması gerektiğini söyledi. Tanık, “Ülkemizde kadına yönelik şiddete karşı birlik içerisinde mücadele etmek gerekir” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1468
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ankaralı kadınlar sokağa çıktı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat