9 Eylül 2024, Pazartesi - 17:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ressam Erdem Çolak, üçüncü kişisel sergisini açtı: “Ex-sistere”, Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde

Tarih: 08 Eylül 2024

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 2

Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşan “Ex-sistere” sergisi, varoluşun derinliklerine inen temasıyla dikkat çekiyor. Çolak’ın 33 eserinden oluşan sergi, 7 Ekim’e kadar görülebilecek.

Erdem Çolak’ın “Ex-sistere” başlıklı üçüncü kişisel sergisi, 7 Eylül – 7 Ekim günleri arasında Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Varoluşun kökenini ve figürlerin dünya sahnesine adım atışını konu alan sergi, 33 farklı eserle ziyaretçilere derinlikli bir sanat deneyimi sunuyor.

Serginin ismi olan “Ex-sistere”, İngilizce “existence” (varoluş) kelimesinin Latin kökeni olan “Ex-sistere”den türetilmiş. Bu kavram, “bir varlığın dünya sahnesine adım atması, kendini göstermesi” anlamına geliyor. Sergideki eserler, varlığın bu sahnede nasıl yer aldığını ve çevresiyle olan etkileşimini görsel bir dille anlatmayı amaçlıyor. Çolak, eserlerinde bu temayı, figürlerin doğa ve çevre ile kurduğu ilişkiyi keşfetmek üzerinden işliyor. Sergide, sanatçının son 2-3 yılda farklı malzemelerle ürettiği 33 eser yer alıyor.

Ressam Erdem Çolak, Görünüm’e yaptığı açıklamada serginin temasını şöyle açıkladı: “Ex-sistere, var olan ile var olmayan arasındaki süreci betimliyor. Bu sergide figürlerin doğayla ve çevresiyle kurduğu ilişkiyi keşfetmeye çalışıyorum. Hangi noktadan sonra bir figür, bir insan, bir kadın ya da bir erkek olarak tanımlanır? Ve bu figür çevresindeki doğa ile nasıl bir bütün oluşturur?”

Resimlerde kullandığı malzemelere de değinen Çolak, farklı materyalleri deneysel bir biçimde kullandığını belirterek “Yağlı boya, sulu boya, nar ekşisi, soya sosu gibi farklı malzemelerle üretilen eserler var. Her bir malzeme, eserin duygusal derinliğini ve formunu farklı biçimlerde yansıtıyor” dedi.

Sergiyi gezen Bilge Sena Özen, sergiden duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Sergide yer alan eserler, insanların çevreyle olan ilişkisini müthiş bir sadelikle yansıtıyor. Renklerin ve figürlerin durgunluğu, çevrenin canlılığına karşı net bir kontrast oluşturuyor. Her bir resimde kendimi buldum; bu figürler hepimizin bir parçası gibi.”

Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde 7 Ekim’e kadar ziyarete açık olan “Ex-sistere” sergisi, sanatseverleri Erdem Çolak’ın yaratıcı dünyasına davet ediyor.

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/38707
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ressam Erdem Çolak, üçüncü kişisel sergisini açtı: “Ex-sistere”, Fikret Otyam Sanat Merkezi’nde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı trende 8 yıllık rötar

Temeli 2012 yılında atılan Bursa-Ankara arası Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin 2016 yılında tamamlanacağı söylenmişti. Bakanlık geçen yıl projenin 2026'da biteceğini duyurdu ama bu tarihe yetişmesi de zor görünüyor.

Kapat