Depremi ve sonrasını anlatan “Geri Döneceğiz” fotoğraf belgelesi Ankara’da
Gazeteci Gürcan Öztürk’ün çektiği fotoğraflarla depremin yaşandığı 11 şehirden hikayelerin yer aldığı “Geri Döneceğiz” Fotoğraf Belgeseli ve Söyleşi, Mülkiyeliler Birliği’nde saat 16.00’da başlayacak.
Türkiye tarihinin en büyük yıkımlarından biri olan 6 Şubat depremlerinin üzerinden iki yıl geçmesine rağmen, yaşanan acılar, toplumsal travmalar ve devam eden sosyal artçılar hâlâ hissediliyor. Bu büyük yıkımın görsel tanıklığını yapmak ve hafızalarda kalmasını sağlamak amacıyla, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu, foto muhabiri ve belgesel fotoğrafçısı Gürcan Öztürk’ün hazırladığı “Geri Döneceğiz” adlı fotoğraf belgeseli izleyiciyle buluşuyor.
8 Şubat günü saat 16.00’da Mülkiye Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek olan etkinlikte, önce ‘Geri Döneceğiz’ fotoğraf belgeseli izleyicilere sunulacak. Ardından, gazeteci Özlem Akarsu Çelik’in moderatörlüğünde Gürcan Öztürk ile bir söyleşi düzenlenecek. Bu söyleşi, fotoğrafların ortaya çıkış sürecinden saha deneyimlerine, belgesel fotoğrafçılığın önemini ele alacak.
Gürcan Öztürk, depremin vurduğu on bir şehirde çektiği fotoğraflarla sadece yıkımı değil, aynı zamanda insanların yaşadığı büyük dönüşümü, kayıpları, umudu ve mücadeleyi de belgeliyor. Beton yığınlarının ardındaki insan hikâyelerine odaklanan bu belgesel, fotoğrafın güçlü anlatım diliyle, hafızalarda silinmez izler bırakmayı amaçlıyor.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/40285
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Depremi ve sonrasını anlatan “Geri Döneceğiz” fotoğraf belgelesi Ankara’da
Bir cevap yazın