29 Temmuz 2023, Cumartesi - 21:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

İLEF’te onlarca tür bitki yaşıyor

Tarih: 10 Aralık 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 187

İLEF binasında farklı türlerde elliden fazla bitki yaşıyor. En fazla bitkinin yaşadığı yer ise Radyo Atölyesi.

Öğrenci ve çalışanlarıyla binden fazla insana kucak açan Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) binası, aynı zamanda elliden fazla salon bitkisine ev sahipliği yapıyor. Menekşe, sukulent, antoryum, kurt kulağı, salon eğreltisi, duvar sarmaşığı, yılbaşı çiçeği, kauçuk, kraton, paşa kılıcı, salon çamı gibi onlarca tür bitki İLEF’te hayat buluyor.

Radyo Atölyesi onlara bitkiye ev sahipliği yapıyor. (Fotoğraflar: Alican Özer)

Radyo Atölyesi onlarca bitkiye ev sahipliği yapıyor. (Fotoğraflar: Alican Özer)

İLEF’in en yeşil köşesi: Radyo Atölyesi

İLEF’te en yoğun bitkinin yaşadığı yer Radyo Atölye’si. Atölye’de ondan fazla bitki yaşıyor. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle bitkiler her geçen gün büyüyor. Radyo Atölyesi çalışanlarından İsmet Acar, Radyo ve İLEF’teki bitkilerle ilgilendiğini belirterek “İLEF’te onlarca bitki var. Onları suladığımız gibi, ilgi de göstermeliyiz. Radyo Atölyesi ekibi olarak bitkileri çok seviyoruz. Elimizden geldiğince atölyemizde onlara yer açmaya çalışıyoruz” dedi.

Dekanlık yemyeşil

İLEF’in bir diğer yeşil köşesi ise dekanlık katı. Dekan, dekan yardımcıları ve fakülte çalışanlarının odalarında onlarca bitki türü yaşıyor. Gövdelerinin ve dallarının diğer türlere göre daha ince olmasıyla ön plana çıkan dracena türü bitkilerin çokluğu, dekanlık katında göze çarpıyor. Dekanlık çalışanları, bitkilere en güzel yerleri açtıklarını ve özenle baktıklarını dile getirdi.

dekanlik

Bodrum Katta Yeşil Yok

Fakülte binasının en çorak yeri ise araştırma görevlisi odalarının bulunduğu bodrum kat. Güneş görmeyen bodrum katta, bitki yetiştirmeye elverişli ortam bulunmuyor.

bodrum-kat

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13230
Yol: Ana sayfa » Yazılar » İLEF’te onlarca tür bitki yaşıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat