UARGE İLEF’i ATK’ya taşıdı
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “İLEF taşınıyor(muş)” söylentileriyle 4. İletişim Günleri’nin reklamını yapan UARGE, dört gün boyunca sektörden gelen birçok konuğu öğrencilerle buluşturdu.
İletişim Fakültesi Uluslararası Araştırma Geliştirme Topluluğu (UARGE) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen İletişim Günleri 11-14 Nisan tarihleri arasında Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. Birçok tecrübeli ismin katıldığı konferanslarda öğrenciler sektörlerle ilgili bilgi alışverişinde bulundu.
2007 tarihinden bu yana başarılı etkinlikler düzenleyen UARGE’nin başkanı Ahmet Koçyiğit ile İletişim Günleri’nin dünü ve bugünü hakkında konuştuk. Amaçlarının sektördeki usta isimlerle öğrencileri tanıştırıp işin mutfağını öğrenmelerini sağlamak olduğunu belirten Koçyiğit, “Biz bunu bir gelenek haline getirdik. UARGE olduğu sürece İletişim Günleri de devam edecektir. Bu sayede 5 öğrencimize İletişim Günleri aracılığıyla staj imkânı sağladık” dedi.
TNK ile müzik-sinema ilişkisi
İletişim günleri Ankara’da kurulmuş bir grup olan TNK katılımıyla başladı. Ömer Faruk Sorak’ın ‘Aşk Tesadüfleri Sever’ filminin müziklerini de yapan grup, film müziği yapmanın zorlu ve de zevkli yönlerini öğrencilerle paylaştı. Sıkı bir Metallica hayranı olan TNK, müziğe başladığı yıllarda 80’e yakın Metallica şarkısının notalarını kendileri çıkararak çalabildiklerini ve o dönemde çoğu gitar hocasının dahi bunu yapamadığını söylediler.
TNK isminin nerden çıktığını merak eden öğrencilerden gelen sorular üzerine grubun solisti Caner Karamukluoğlu şunları söyledi: “Lise 2 de falan thrash metal bir şarkı kaydettik. Akşam demonun kaydını aldıktan sonra anneme gittim. Annem ayaklarını tavana uzatmış bir halde yatıyordu. Demomuzu dinlettim ona. Oğlum bu ne böyle teneke tıngırtısı gibi dedi ve çıkarttı attı kulaklığı. İşte o günden beri grubun adı TNK.”
TNK grubunun en büyük isteği ise Türkiye’nin en büyük sesi olduğunu düşündükleri Kibariye ile bir düet yapmak. Caner Karamukluoğlu, “Ben Sting olsaydım kesinlikle Kibariye ile düet yapardım. Ama Sting değilim. Majör bir grup olabilmek için çok çalışıyoruz. Sürekli yeni şeyler üretiyoruz. Umarım ilerde bir gün Kibariye’yle beraber bir düete imza atarız” şeklinde konuştu.
İkinci gün konuk olması gereken CNN Türk Ankara temsilcisi Hande Fırat, 28 Şubat tutuklamaları sebebiyle yoğun olan gündemden ötürü katılamadı.
Anadolu’da reklamcılık
İletişim Günleri’nin üçüncü gününde “Anadolu’da Reklamcılık” konusu üzerine bilgi vermek için Konya Reklamcılar Derneği Asbaşkanı Tamer Yiğit ile PRA Reklam Ajans başkanı Mustafa Çiftçi konuk oldu. Konferansta Anadolu’nun reklamcılık bakımından artı ve eksileri ile iletişim fakültelerinin sorunları konuşuldu.
Mustafa Çiftçi sektörel ve akademik alanda gerekli bilgi ve beceriyi toplayan insanların her yerde kendisini fark ettirip geniş halk kitlelerine rahatlıkla ulaşabileceğini söyledi. Reklamcılığın çok zevkli bir iş olmasının yanı sıra çok para kazandıran, ego tatmin eden bir sektör olduğunu vurguladı. Çiftçi, “Öğrenciler stajlarını farklı yerlerde yapmasında fayda var çünkü Ankara ile Konya arasında fazla mesafe olmamasına rağmen reklamcılık anlayışları büyük farklılıklar taşımaktadır. Bu yüzden yazları farklı kentlerde staj yapınız ve o bölgeleri tanıyınız” dedi.
Tamer Yiğit ise iletişim fakültesi mezunlarına hak ettikleri değerin verilmediğinden bahsederek “Gazetelerde çalışan insanların çoğunun iletişim fakültesi diploması bile yok ama bu şekilde hâlâ çalışmaya devam ediyorlar. Bunun için diploma zorunlu olmalıdır. Medya Okuryazarlığı dersinin iletişim fakültesi mezunlarınca okutulmasına karşıyım. Çünkü o zaman herkes öğretmen olmak isteyecektir. Biz bunu değil, sadece sizlere hak ettiğiniz değerin verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
Reklam dolu bir gün
Reklamcılık Atölyesi’nin düzenlediği İletişim Günleri’nin son gününde ise oturuma birçok isim konuk oldu. Etkinliğin ilk bölümünde yeni medya düzeni ile birlikte reklamcılığın artık internet üzerinden daha geniş kitlelere ulaşabildiğini, bu reklamların nasıl yapılıp sunulması gerektiği konuşuldu. Hürriyet.com.tr sitesinden Hilal Meriç, Twitter’ın artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olduğunu ve bunun yanı sıra hashtag’lerle birçok kullanıcıya ulaşan reklam kampanyalarının nasıl oluştuğunu anlattı. Editör Aynur Yolcu ise internet gazeteciliği hakkında şunları söyledi: “28 Şubat olaylarının tartışıldığı bir günde sitemizdeki en çok okunan haber Fatih Terim’in kızının yaşadığı olaylardı. İnsanlar bunları görmek istiyor aslında. Ama bizler artık Hürriyet gazetesi olarak tabloidleşmenin önüne geçmeye çalışıyoruz. Sizlerde internet kullanırken yazdıklarınıza dikkat etmelisiniz. Örneğin Melih Gökçek sürekli kendisini eleştirenlere dava açıyor. İleride başınız yanmasın.”
Birçok reklam ajansından gelen konuklarının katılımıyla gerçekleştirilen “Reklamcılık Atölyesi”yle 4. İletişim Günleri sonlandırıldı.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/744
Yol: Ana sayfa » Yazılar » UARGE İLEF’i ATK’ya taşıdı
Bir cevap yazın