26 Temmuz 2023, Çarşamba - 21:21

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Facebook oyunları

Tarih: 30 Mayıs 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 1.067

Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk sitelerden olan Facebook, sunduğu iletişim imkanları ve pratik içeriğinin dışında giderek büyüyen bir “oyun” sektörüne de ev sahipliği yapıyor.

Social Empires

Social Empires

Facebook’da birçok türde oyun var elbette. Ama bu oyunların en çok ilgi görenlerinden bir tanesi, aylık 5.8 milyonluk oyuncu sayısıyla Social Empires. Özünde strateji oyunu olan SE, kendi imparatorluğunuzu kurup günden güne geliştirmenize olanak sağlıyor.

Oyun tarafından oyunculara verilen görevleri yerine getirdikçe tecrübe kazanıyor ve kazandığınız bu tecrübe puanlarıyla daha iyi ve büyük bir imparatorluk oluşturabiliyorsunuz. İmparatorluğunuzun içerisindeki köylüleri eğitmenin dışında evler ve barakalar yapabiliyor; ister kendi arkadaşlarınızla ister diğer oyuncularla mücadele edebiliyorsunuz.

Diamond Dash

Diamond Dash“Renkli baloncukları patlatma” şeklinde özetleyeceğimiz Diamond Dash, sunduğu yenilikçi fikirler ve bunları gösterme şekliyle Facebook’un en popüler oyunları arasına girmeyi başardı.

Temelde aynı renkteki kutucukları yanyana getirerek patlatmaya çalıştığınız oyun, farklı özellikleri açmanıza olanak sağlıyor. Böylece 60 saniyede kırmaya çalıştığınız rekorlar bir anda arkadaşlarınızla aranızda bir mücadeleye dönüşüyor. “Sabah baktın mı? Geçtim seni.” gibi diyaloglara girmenize neden olacak bir oyun Diamond Dash. Aylık kullanıcı sayısı ise 18.4 milyon.

Cityville

CityVilleSanırım son dönemde Facebook ile en fazla ismini andığımız oyun Cityville. Bir dönem Farmville ile tüm Facebook alemini kırıp geçiren Zynga’nın son dönemde tüm rekorları alt üst ettiği bir oyun Cityville. Temelde bir şehir kurup onu geliştirdiğiniz oyun, arkadaşlarınızla tıpkı Farmville’deki gibi aksiyona girebilmenize olanak sağlıyor.

Kurduğunuz mağazaları geliştirmeli, düzenli aralıklarla onları ziyaret ederek para toplamalısınız. Ayrıca inşa ettiğiniz evlerden kiraları almayı da unutmayın! Bu yazı yazıldığı sırada aylık kullanıcı sayısının 41.8 milyon düşünürsek, Zynga’nın kazandığı başarıların tesadüf olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Monster World

Monster WorldFacebook’un en renkli ve sıradışı oyunlarından bir tanesi ise Monster World. Sihirli bir dünyada geçen oyun; klasik anlamda bir imparatorluğun hikâyesini anlatıyor. Tabii peri masallarından fırlamış gibi oluşturulan senaryoda devlerden tutun ejderhalara kadar birçok oyun içi karakter bulunuyor.

Bu aksiyon dolu hikâyede ise oyunun verdiği görevleri yerine getirmeli; imparatorluk kalesini güçlendirmeli ve hikâyenin götürdüğü yerlere gitmelisiniz. Tabii diğer arkadaşlarınızdan da yardım alarak. Bu sıralar oyunun 8.1 milyonluk bir kullanıcı sayısı var.

Fruit Ninja Frenzy

Fruit Ninja Frenzyİşte Facebook’un son dönemde ortaya çıkıp rekabeti en fazla körükleyen oyunu. Bunu çeşitli dokunmatik telefonlardan da hatırlayabilirsiniz. Çeşitli meyveleri kombolar yaparak 60 saniye içinde kesmeye çalıştığınız oyun; gerçekçi grafikleri ve arkadaşlar arasındaki mücadeleyi destekleyen yapısıyla gruplar arasında epey muhabbet konusu oluyor.

Kazandığınız puanlar ile yeni bıçaklar açabiliyor; daha yüksek puanlar yapmak için ekstra özellikler alabiliyosunuz. Oyunu uzun süre oynadıktan sonra bir “meyve yeme” krizine girebilirsiniz! Aylık kullanıcı sayısı 7.2 milyon.

Ufak bir not: Facebook oyunlarına göz atmam “casual” bir oyuncu olduğum anlamına gelmesin. Umarım ilerleyen sayılarda daha çok “video oyunları” temasını inceleyebiliriz buralarda. Hoşçakalın!

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/534
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Facebook oyunları

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat