24 Temmuz 2023, Pazartesi - 23:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Google’la aradığınız her şey göz önünde

Tarih: 29 Mayıs 2012

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 287

Google’ın yalnızca bir arama moturu olmanın dışına çoktan çıktığı herkes tarafından bilinen bir gerçek halini aldı.

Google’la aradığınız her şey göz önünde

Yeni teknolojiler geliştirerek hayatı kolaylaştırmaya yönelik adımlar atan ekibin “Google X” ismini verdikleri uzun vadeli bir planları var. Google X, yeni teknolojileri geliştirdikleri laboratuvarlarda yapılan işlemlerin tamamına verdikleri bir isim. Project Glass ya da Türkçe ismiyle “Google Gözlüğü” ise bu araştırmaların son ürünü.

Aslında bu gözlük hakkında dedikodular aylardır ortalarda dolaşıyor. Fiyatının ne kadar olacağından tutun da gözlüğün neler yapabileceğine dair gerçek dışı tahminler yayılıp duruyor. Google da bu dedikodulara daha fazla yer vermemek için geçtiğimiz günlerde güzel bir video ile gözlüğü nihayet duyurdu.

Project Glass, sağ göz üzerinde temellendirilmiş saydam bir gözlük görünümünde. Bu saydamlık ile görüş netliğinde hiçbir değişikliğe gitmeden ikinci bir gerçeklik yaratmaya çalışan gözlük, insanların hayatında birçok konuda kolaylık sağlayacak gibi. Son dönemde “akıllı telefon” furyasının sonraki adımı olarak görülen gözlüğün sağladıkları şu günlerde piyasada olan akıllı telefonlarla aynı doğrultuda. Tabii herhangi bir cihaz taşıma zorunluluğu yok.

Üzerindeki kamera ve mikrofon sayesinde sesli komutları alabilen gözlük, fotoğraf ve video çekerek bunları anında Google+ hesabınıza yollayabiliyor. Gün içerisindeki buluşmalarınızı ve önceden kayıt ettiğiniz diğer etkinlikleri size hatırlatmasının yanında yine sesli komut özelliği ile başka bir etkinliği duyurması için kayıt yaptırabiliyorsunuz. Son olarak da gözlükle dışarıya baktığınızda hava durumunu, yağış ihtimalini ve nemi gösterdiğini söyleyelim.

Toparlamak gerekirse Project Glass, sonraki teknolojiyi ayağımıza getirecek gibi. 2012’nin sonuna yetişmesi durumunda 250-600 $ aralığında satışa sunulacak ekipmanın şimdilik Türkiye için bir bilgisi bulunmuyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/478
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Google’la aradığınız her şey göz önünde

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat