17 Temmuz 2023, Pazartesi - 15:19

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Sanal alışveriş çılgınlığı büyüyor

Tarih: 19 Ekim 2011

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 86

Son aylarda hızla büyüyen “şehir fırsatları” sitelerinin hizmetlerdeki yüzde 90’a varan indirimlerinden yararlananların sayısı her geçen gün artarken, siteler arasındaki rekabet de gitgide büyüyor.

Sadece 24 saatliğine yapılan inanılmaz indirimlerle sınırlı pazarlama bütçelerine sahip Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)’in hizmetlerinin ve ünlü markaların ürünlerinin sunulduğu satış modelinde ürün özellikleri üye kullanıcılara e-posta yoluyla ulaştırılıyor. Online alışveriş piyasasına hakim olmaya başlayan bu satış modeline sahip limango, trendyol, markafoni, sehirfirsati, firsatbufirsat, grupfoni, grupanya, bunlardanistiyorum, grupone siteleri arasındaki bu rekabet, yaklaşık 8 milyon liralık satış yapan KOBİ’lerin de yüzünü güldürüyor. ABD piyasasında güçlü bir yer edinen Groupon’un Türkiye’de faaliyet gösteren sitesi sehirfırsatı.com’un Genel Müdürü Emre Ekmekçi; Groupon şirketinin dünyadaki en büyük 5. pazarı haline gelen Türkiye’de 5 ayda 960 bin üyeye ulaşan sehirfirsati.com’un, günlük ortalama 2 bin 500 kupon sattığını ve şu ana kadar 300 bin kupon ile kullanıcılarına 20 milyon lira tasarruf ettirdiğini kaydederken fırsat sitelerine olan talep patlamasını “yeni ve değişik olana ilgi” şeklinde değerlendirdi.

“Her fırsatın farklı hedef kitlesi var”

Her fırsatın farklı hedef kitlesi olduğunun altını çizen Ekmekçi: “İnsanların normalde yapmadıkları, varlığından haberdar olmadıkları aktivite fırsatlarını sunduğumuz zaman çok kısa bir sürede üst limite ulaştığımızı görüyoruz. Örneğin İstanbul üzerinde helikopterle gezme gibi bir fırsat sabahın erken saatlerinde 650 kişilik üst limite ulaştı. Bunun dışında yarış pistinde 3 tur Ferrari sürüş deneyimi, boğaz’da tekne turu ve havai fişek izleme gibi fırsatlar da müşterilerimizce yoğun talep gördü.”
Grupfoni Yöneticisi Burak Hatipoğlu, altı şehirde hizmet veren Grupfoni’nin 500 bine yaklaşan üyesine günde ortalama 15 değişik fırsat sunduğunu ve 750 civarında değişik işletmeyle anlaşmaya vardığı bilgisini verirken, Türk kullanıcısının ”kolektif alım gücü” modeline gösterdiği ilginin yüksek olduğunu vurgulayarak şu değerlendirmelerde bulundu: “Türk insanı olarak lüksü ve markayı seviyoruz ama paramızın değerini de iyi biliyoruz. Ayrıca pazarlık yapmak kanımızda var. Bu satış modelinde fırsatlar önünüze pazarlığı yapılmış halde geliyor ve iş modelinin sağladığı sosyallik olgusu da müşterilerimizin hoşuna gidiyor.”

Groupon Google’ın astronomik teklifini reddeddi

Son zamanlarda ABD’de en hızlı büyüyen elektronik ticaret sitelerinden Groupon’a Google’ın talip olduğu haberi geçtiğimiz günlerde e-ticaret piyasasında büyük ilgi uyandırdı. 5 milyar dolar civarındaki teklif, Google’ın Groupon’un CEO’su Andrew Mason’ın şirketin yeni bir yönetimin altına girmesi konusundaki endişeleri nedeniyle olumsuz yanıt vermesiyle sona erdi. 35 milyon üyesiyle dünyanın bu alandaki en büyük şirketi olan ve Türkiye’de de sehirfirsati.com adıyla faaliyetlerini yürüten Groupon şirketi 2010 yılının başlarında Yahoo’nun 2 milyar dolarlık alım teklifini de reddetmişti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1918
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sanal alışveriş çılgınlığı büyüyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat