24 Temmuz 2023, Pazartesi - 22:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Akçam: “Köy Enstitüleri yarım kalmış bir Rönesans’tır”

Tarih: 13 Mart 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 195

Mülkiyeliler Birliğinin geleneksel Çarşamba Söyleşilerinde bu hafta yazar, hekim Alper Akçam ile “Anadolu Rönesans’ı ve Köy Enstitüleri“ başlıklı bir söyleşi yapıldı.

Mülkiyeliler Birliğinin geleneksel Çarşamba Söyleşilerinde bu hafta yazar, hekim Alper Akçam ile “Anadolu Rönesans’ı ve Köy Enstitüleri“ başlıklı bir söyleşi yapıldı. Dursun Akçam Kültür ve Sanat Vakfı Başkanlığının yanında 2008 yılından beri Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneğinin Ankara Şube Başkanlığını yürüten, Dursun Akçam’ın oğlu Alper Akçam erken Cumhuriyet dönemi kültür ve üniversite politikaları ve Köy Enstitüleri hakkında konuştu.

Fotoğraf: Ebru Apalak

Fotoğraf: Ebru Apalak

“Seni andıkça biz insan olmayı öğreneceğiz“

Akçam, konuşmasına, Berkin Elvan’ı anmak için yazdığı metni okuyarak başladı. Olay yerini gösteren kamera kayıtlarının bir yıl sonra ortaya çıkmasını ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elvan ailesini hedef göstermesini eleştiren Akçam, “Seni hiç unutmayacağız Berkin. Seni andıkça biz insan olmayı öğreneceğiz” dedi.

Köy Enstitülerinin 75. yılı kutlanacak

Köy Enstitülerinin yerel güçlere dokunduğu için kapatıldığını savunan Akçam, katılımcı ve demokratik bir eğitim modelinin Köy Enstitülerinde uygulandığını söyledi. Üretimin ve sanatın önemine dikkat çeken Akçam, “Köy Enstitüleri yarım kalmış bir Rönesans’tır” dedi. Akçam, 18 Nisan’da Köy Enstitülerinin 75. yılının Ankara Barosu’nda kutlanacağını da sözlerine ekledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6191
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Akçam: “Köy Enstitüleri yarım kalmış bir Rönesans’tır”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat