17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Eğitime adanmış hayat

Tarih: 21 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 199

Belkıs Güneş, annesininden miras kalan parayla öğrencilerin kültür, sanat ve eğitim bakımından gelişimlerini sağlamaya çalışıyor.

Eğitime adanmış hayat

Yaşantı Paylaşım Merkezi, gençlere ekonomik yardımların yanısıra
özgüvenli ve barışık bir yaşam ortamı sunmayı hedefliyor. | Fotoğraf: Alkan Uçarsu

Hacettepe Üniversitesi’ni bitirdikten sonra özel okullarda çalışıp Bilkent Üniversitesi’nden emekli olan Belkıs Güneş, 2002 yılında iki öğrencisine evde eğitim vermeye başladı. 2003 yılında annesinin vefatı üzerine elde ettiği parayla iki daire aldı ve bunlardan birinde Yaşantı Paylaşım Merkezi’ni (YPM) kurdu. Diğer dairenin kirası ile de bu merkezin maddi ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Bu kurumda daha çok kimlere yardım ediyorsunuz sorusuna “Kimseye yardım etmiyorum. Bu ülkenin bir aydını olarak bu ülkeden aldıklarımı paylaşmak için gençlerle çalışıyorum” diyen Güneş, devletten veya herhangi bir kurumdan yardım almadığını, Üniversiteli gençlerden ders alan küçükleri ve gönüllü çalışan öğrencileri kültürel etkinliklere götürerek, onlara bir şeyler katmaya çalıştıklarını söyledi.

Kültür ve sanat sayesinde başarılı bir nesil ve ülkenin oluşturulabileceğini ifade eden Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eli kolu tutan kimsenin yardıma ihtiyacı yok. Sadece desteğe, öğrenmeye ve bilgiye ihtiyacı var. Ben de bunları sağlamaya çalışıyorum. Bir ülkenin kalkınmış olması için kültür ve sanatla yoğrulması gerektiğine inanıyorum. YPM’ye gelmeye başlayan, hiç kitap okumayan çocuklar kitap okumaya hatta bana da kitap önermeye başladılar. Genellikle Türkçe dersinin üzerinde durarak öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırdık.”

“Yerdeki peçeteyi alsa yeter”

Güneş’in mezun ettiği öğrenciler de hocalarını örnek alarak çalışmalarını sürdürüyor. Gaziantep’te şubeleri olmamasına rağmen mezun öğrenciler orada Yaşantı Paylaşım Merkezi gibi faaliyetlerde bulunuyorlar. Bazı öğrencilerine burs vererek destek olan Güneş, “Burs verirken başarılı olup olmamasına bakmıyorum, yerdeki peçeteyi alsa bu benim için yeterlidir” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1147
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Eğitime adanmış hayat

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat