17 Temmuz 2023, Pazartesi - 17:58

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Erasmus öğrencileri Anıtkabir’de buluştu

Tarih: 21 Ocak 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 196

Türkiye ve Avrupalı gençlerce başlatılan ‘Vizesiz Avrupa için Gençlik Hamlesi’nin ikinci etap etkinlikleri Erasmus öğrencilerini Eylül ayında bir araya getirdi.

Erasmus öğrencileri Anıtkabir’de buluştu

Fotoğraf: Sadık Demirbağ

Avrupa’da Türkiye’ye karşı uygulanan vize engeline karşı mücadelesiyle tanınan Sistem ve Jenerasyon Derneği, ikinci etap gezisini Ankara’da sürdürdü.

Türkiye kültürünü tanıma fırsatını yakalayan gençler, ulusal olarak gerçekleştirilen etkinlikte Atatürk’ün huzuruna çıktıktan sonra şehir turu gerçekleştirdiler.

Gezinin ardından proje hakkında açıklamalarda bulunan Sistem ve Jenerasyon Derneği EVS Sorumlusu Özgür Yaşar Akyar, projenin sadece Türkiye’de gerçekleştiğini ve bundan sonraki aşamanın ise Avrupa’da sürdürüleceğini belirtti. Yapılan bu etkinliğin sadece bir başlangıç olduğunu ifade eden Akyar, devam edecek etkinlikler kapsamında vizesiz ve engelsiz Avrupa için futbol turnuvasının yapılacağını söyledi.

Yaklaşık 20 kişilik genç grubun yarısından fazlasının yabancı olduğunu aktaran Akyar, “Düzenlediğimiz bu çalışmalarla Avrupalı gençler ile Türk gençlerinin kaynaşmalarını ve iletişime geçmelerini planlıyoruz. Bu sayede gençler, ülkelerinde bizim için sorun haline gelen vize sorununa karşı bize destek verecekler. ‘Vizesiz Avrupa İçin Gençlik Hamlesi’ aslında Avrupa Birliği’nin bizlere karşı dayattığı vize sorununu sorgulamak anlamına geliyor” dedi.

“AB, Ankara Anlaşması’na uymak zorunda”

Türkiye gençliği olarak Avrupa Birliği’nin (AB) kuruluş prensiplerini müzakere ettiklerini ve ülke olarak AB’nin gücünü sivil toplumdan aldığı düşüncelerini sorguladıklarının da altını çizen Akyar, sözlerine şunları ekledi: “AB eğer sivil topluma inanıyorsa, o halde bizleri dinlemeli ve Türk gençlerinin önündeki vize engelini kaldırmalıdır. Son olarak Ankara Anlaşması’nda Avrupa Adalet Divanı’nın almış olduğu karara rağmen AB’nin Türk vatandaşlarına uyguladığı vize süreci hukuka aykırıdır. Onlar Ankara Anlaşması’na uymak zorundadırlar. Onların bize yaptığı bu haksızlığı kararlılıkla sorgulayacağız ve özgürlük, insan haklarına saygı gibi değerlere her zaman inanan AB’nin, Türk vatandaşlarına karşı olan önyargısını elimizden geldiğince kırmaya çalışacağız.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/1141
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Erasmus öğrencileri Anıtkabir’de buluştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat